Android

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Naast de Z Fold 3 heeft Samsung ook het kleinere vouwbare broertje voorgesteld: de Galaxy Z Flip 3. Hij doet denken aan die oude klaptelefoons, maar dan modern en met een aantal slimme functies. In deze review ontdek je of hij de aankoop waard is.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Er is een cruciaal moment aangebroken voor vouwbare telefoons of foldables. Opvallend bij de lancering van de Galaxy Z Flip 3 en de Z Fold 3 was dat de prijs van vouwbare telefoons sterk omlaag ging. Ze zijn nog steeds relatief duur vergeleken met ‘normale’ telefoons, maar het had toch meteen effect voor de verkoopcijfers van deze toestellen.

Maar er is natuurlijk meer dan alleen verkoopcijfers, en daarvoor is deze review. De Z Fold 3 is Samsungs vouwbare telefoon die de schermruimte flink uitbreidt, terwijl de Z Flip 3 een toegankelijker model is met een compacte clamshell-vorm. Je kon in de review van mijn collega Claudia al alles lezen over de Samsung Galaxy Z Fold 3, en hier bespreken we zijn kleine broertje.

Specificaties
Samsung Galaxy Z Flip 3
Behuizing: Armor Aluminum, Corning Gorilla Glass Victus
Afmetingen en gewicht: Dichtgevouwen: 86,4 x 72,2 x 17,1/15,9 mm  / Opengevouwen: 166 x 72,2 x 6,9 mm, 183 gram
Hoofdscherm: 6,7 inch FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display (2640 x 1080 pixels), 22:9, 425 ppi, 120 Hz
Coverscherm: 1,9 inch Super AMOLED Display (260 x 512 pixels), 302 ppi, 60 Hz
Processor: Qualcomm Snapdragon 888
Werkgeheugen: 8 GB
Opslaggeheugen: 128 GB + 256 GB
Camera’s achter: 12 MP hoofdcamera met f/1.8, 12 MP groothoekcamera met f/2.2 (OIS en 10x digitale zoom)
Camera op coverscherm: 10 MP
Accu: 3.300 mAh dual battery, 15 watt laden, 10 watt draadloos laden, 4.5 watt omgekeerd draadloos laden
Androidversie: Android 11
Extra’s: Stereo speakers, Surround sound met Dolby Atmos, 5G, IPx8, vingerafdrukscanner in het scherm, eSIM
Kleuren: Cream, Green, Lavender en Phantom Black
Adviesprijs: Vanaf 1049 euro

Klappen is leuk

In Brussel nodigde Samsung een aantal journalisten uit die een week voor de lancering van deze toestellen alvast kennis konden maken. Ik herinner me nog goed de woorden van een Samsung-productexpert: “Dit is de telefoon die je koopt met sentiment”. Als deze smartphone en zijn vouwbare design je een goed gevoel geeft, dan wil je hem gewoon kopen. Specificaties zijn niet alles.

Ik kan me helemaal vinden in de uitspraak van die man, want de Z Flip 3 heeft echt iets bijzonders. De combinatie van de leuke kleurtinten en het grotere coverscherm dat de bovenzijde inneemt, ziet er gewoon fraai uit. Je kan ook uit verschillende designs kiezen van klokken voor het coverscherm, en dat is een mooie extra voor wie ervan houdt om zijn of haar telefoon te personaliseren.

Verder is het klappen echt leuk. En dat kan vreemd klinken, maar ik betrapte me erop dat ik soms bij momenten met het klapscherm zat te spelen en hem telkens open en dicht deed als ik hem vast had. Zo’n gewoonte is natuurlijk niet aan te raden, maar het is gewoon prettig, ook omdat het scharnier je echt een betrouwbaar gevoel geeft. Wie ooit een ‘klapper’ als feature phone had, zal het vast begrijpen.

Foldables en duurzaamheid

Dichtgevouwen past hij gewoon makkelijk in je broekzak. Anders dan bij veel andere nieuwe smartphones die steeds groter lijken te worden. Hoewel het toestel dichtgevouwen iets dikker is, stoort dat helemaal niet als je hem in je zak hebt. Wanneer je de telefoon in je hand met je meeneemt, dan merk je dat je steviger kan vastnemen vergeleken met een gewoon toestel.

Steviger? Foldables worden vaak nog geassocieerd met toestellen die wat minder sterk zijn en kwetsbaar aanvoelen, maar dat is zeker niet het gevoel dat bij me bleef nadat ik de telefoon enkele weken heb getest. Samsung lanceert ondertussen al drie jaar lang vouwbare toestellen, en elk jaar zijn ze een stuk duurzamer geworden. Foldables hebben nog altijd die reputatie door de Galaxy Fold-problemen, maar dat ligt al ver achter ons. Uit een drop test met de Z Fold 3 bleek recent nog dat het scherm van de vouwbare telefoon een val van 1,5 meter overleeft zonder barsten. Dat is zeker niet slecht. Daarnaast merk je dat het scharnier van de Z Flip 3 gewoon sterk en betrouwbaar aanvoelt.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Waterdicht

Samsung is er dit keer ook in geslaagd om zijn foldables waterdicht te maken, en dat deed het door het scharnier van binnenuit af te schermen voor vocht. Het toestel kreeg een iPx8-certificering, en dat wil zeggen dat het waterdicht is, maar niet stofdicht. Vouwbare telefoons hebben nog steeds een plastic beschermlaag op het AMOLED-scherm, en daaronder en in het scharnier, zou nog steeds stof kunnen kruipen.

Die plastic laag maakt dat de telefoon nog steeds gevoeliger is voor krassen dan gewone telefoons met schermen van glas. Het is ook niet voor niets dat de de Z Fold 3 werkt met een S Pen die aangepaste punt heeft die extra voorzichtig omgaat met het scherm. Samsung stelt dat het dit jaar een sterkere laag gebruikt die van PET is gemaakt, maar hoewel hij best tegen valschade beschermt is, blijven krassen een risico. Maar gelukkig is deze telefoon wel veilig als hij dan toch een keertje dichtgeklapt samen met je sleutelbos in eenzelfde broekzak of handtas zit. Dat is al heel wat.

Er is wel een designelement dat ik bij deze smartphone echt graag anders had gezien, een kleinigheid. Het zou een meerwaarde kunnen betekenen als de opvolger ribbeltjes had – of een misschien een kleine inkeping – op de plaats waar je de telefoon vastneemt om hem open te vouwen. Zo’n inkeping vind je ook weleens terug bij laptopschermen. Het maakt dat de telefoon wat makkelijker opengaat en de kans ook kleiner wordt dat hij uit je handen glijdt tijdens het openvouwen.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Twee schermen en hun features

Oké, leuk zo’n vouwbaar scherm, maar is het paneel van de Z Flip 3 ook goed, en heeft het flexibele paneel an sich ook meerwaarde? Wel, “ja” en “een beetje”. Laat ons eerst naar de kwaliteit kijken.

Als je Samsung-telefoons kent, zal je niet verbazen dat de kwaliteit gewoon top is. De Z Flip 3 heeft een adviesprijs van 1049 euro, en daarmee is hij ongeveer gelijk met de Samsung Galaxy S21 Plus. Ik vergelijk de telefoons dan ook graag op schermgebied. Even specificaties: beide hebben ze een Full HD 6,7 inch AMOLED-scherm met een hoge refreshrate van 120 Hz. Het paneel ondersteunt HDR10+-content en de helderheid bedraagt maximaal 1200 nits bij de Z Flip 3, en 1300 nits voor de S21 Plus. Een minuscuul verschil, en ik kan zeggen dat het scherm te allen tijde goed afleesbaar was tijdens mijn reviewperiode. Je kan dus wel stellen dat Samsung ondanks de duurdere, vouwbare technologie niet heeft bespaard op schermkwaliteit. En voor de volledigheid: de automatische helderheid werkte prima bij de Z Flip 3.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Voordelen van het flexibele scherm?

Die tweede vraag: of het flexibele scherm zo’n meerwaarde biedt, is lastiger. We hadden het al over het design, maar als het echt om extra toepassingen gaat die met een normaal scherm niet mogelijk zijn, dan komt de Z Fold 3 veel beter uit de test dan deze. Dat komt omdat de Z Flip 3 geen grotere schermruimte biedt in vergelijking met normale telefoons.

Toch zijn er een paar extra’s die het vouwbare scherm biedt. Allereerst de Flex mode. Je vouwt de telefoon in een hoek van 90 graden als je deze functie wil gebruiken. Het bovenste schermgedeelte gebruik je om te browsen, media af te spelen of een document te bekijken. Het onderste dient dan voor de bediening. Als je muziek of video’s bekijkt, verschijnen onderaan duidelijke knoppen om te pauzeren, of naar het volgende item te gaan. Verder kan je bij het browsen onderaan screenshots nemen, het toetsenbord tonen of de helderheid en het volume aanpassen.

Het kan misschien handig klinken zo’n toolbar, en met het toetsenbord actief lijkt het een beetje alsof je een kleine laptop gebruikt, maar in werkelijkheid is het helemaal niet zo handig. Voor mijn part is het een gimmick, iets dat er leuk uitziet, maar in de praktijk geen grote meerwaarde is. In de meeste gevallen werkt het volledig scherm gewoonweg efficiënter.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
De Z Flip 3 stelt zelf het gebruik van Flex mode voor

Eén functionaliteit kon me wel echt smaken, en deze heeft dan weer niet zoveel met software ta maken. Als je het scherm in 90 graden zet en de camera opent, is de Z Flip 3 in feite een telefoon en tripod ineen. Dat is een ontzettend handige functie, bijvoorbeeld wanneer je even een groepsfoto wil nemen, maar ook bij nachtfotografie. Door de sluiter van de camera heel langzaam te zetten kan je in de pro-modus beter belichte foto’s maken. Alleen zijn die dan erg gevoelig voor handbewegingen, maar dat probleem lost de Z Flip 3 dus op.

Coverscherm

Bij de Z Flip 3 moeten we het over twee schermen hebben, want er is ook een 1,9 inch scherm op de achterzijde naast de cameraopstelling. Het scherm heeft een resolutie van 260 x 512 pixels, goed voor 302 pixels per inch (ppi). Dat is wat lager dan bij het hoofdscherm, en het paneeltje is zichtbaar minder scherp, maar echt storend is het niet. Het kleine scherm was ook goed afleesbaar, en je kan het makkelijk activeren door tweemaal te tikken of door op de powerknop de drukken als het hoofdscherm dichtgevouwen is.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Belangrijker zijn de functionaliteiten. Het coverscherm heeft een soort van eigen widgets: weer, een timer, stopwatch, muziek, de agenda en Samsung Health. Je kan de widgets gebruiken die je relevant vindt, en de rest haal je gewoon weg. Minder goed is wel dat al deze widgets in feite Samsung-apps zijn. Verwacht niet dat je sportgegevens van Google Fit te zien krijgt of je Spotify-muziek kan bedienen. Dat is jammer, en we hadden dan ook graag gezien dat Samsung met meer ontwikkelaars samenwerkt om toepassingen voor het scherm te maken.

Verder is het erg handig dat je meldingen kan kijken op het kleine coverscherm, en door je smartphone te openen kom je zo in de juiste app terecht wanneer je bijvoorbeeld een app’je wil beantwoorden. Tot slot dient het coverscherm ook als een viewfinder om selfies te nemen, maar dan met de hoofdcamera. De kwaliteit is dan automatisch beter vergeleken met de selfiecamera. Je drukt tweemaal kort op de powerknop om de camera te activeren en je neemt foto’s als je daarna eenmaal op de knop drukt. In de praktijk werkt het best aardig, hoewel de bediening erg beperkt is als je op zulke manier foto’s neemt. Het resultaat van de foto’s kan je ontdekken in het cameragedeelte van de review.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Alleskunner

Door dat flexibele scherm en het coverscherm zou je weleens vergeten dat de chipset eigenlijk de échte motor van een smartphone is. Dat is bij de Z Flip 3 niet anders, en op dat vlak stelt hij helemaal niet teleur. De Snapdragon 888-chispet is een van de de snelste van het moment, en in combinatie met 8 GB RAM en 128 of 256 GB opslag is het een krachtig toestel. Samsung gebruikt ook de snelle UFS 3.1-opslag.

Benchmarks laten ook zien dat de prestaties in lij zijn met de Samsung Galaxy Z Fold 3, en dat is ook niet onlogisch. Ze hebben elk dezelfde chipset als basis, en de telefoon presteert ook net iets sneller dan Samsungs Galaxy S21-reeks die werkt met de Exynos 2100.

In de praktijk kon ik alleen maar beamen dat de smartphone is opgewassen tegen de meest veeleisende games als het om de gpu gaat. Zonder problemen kan de telefoon ook multitasken zodat je vlot meerdere apps door elkaar kan gebruiken.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Benchmark van de Samsung Galaxy Z Flip 3

Accu- en opladerzorgen

Smartphonefabrikanten staan voor een uitdaging met hun vouwbare telefoons als het om de accuduur gaat. Ze kunnen hun telefoons wel zo maken dat alle componenten zich steeds aan weerszijden van het scharnier bevinden, maar dat werkt dus niet voor de accu. Die neemt normaal bijna het volledige oppervlak van de achterzijde in, en merken zijn dus genoodzaakt om met twee afzonderlijke accu’s te werken.

Samen zijn de twee batterijen goed voor een capaciteit van 3300 mAh. Dat is geen grote capaciteit als je weet dat het een telefoon met een 6,7 inch scherm is. Al kan je dankzij het coverscherm wel batterij besparen. Nog voor je de Z Flip 3 openklapt, zie je eerst op het kleine paneeltje of een melding wel de moeite is.

Batterijtest

Mijn collega Claudia wist tijdens de review van de Z Fold 3 een gemiddelde scherm-aan-tijd van 5 uur en 54 minuten te behalen. De Z Flip 3 doet het beter en haalt 6 uur en 27 minuten. Dat is een hele sprong als je met zijn grote broer vergelijkt, maar in vergelijking met de meeste normale telefoons is het eerder teleurstellend.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

AccuBattery, onze testapplicatie, maakt een schatting van de accuprestaties en boots zo een realistisch gebruiksscenario na: een combinatie van de actieve schermtijd en de stand-by-tijd. Gecombineerd houdt de Z Flip 3 het vol voor 17 uur en 22 minuten. Daarmee scroort de telefoon minder goed dan bijvoorbeeld de ASUS ZenFone 8 (21 uur en 54 minuten) en de Sony Xperia 10 III (37 uur en 41 minuten. Toch klopt de Z flip 3 wel op het nippertje de OnePlus 9 (16 uur en 50 minuten).

Snelladen

In de praktijk merkte ik dat de accuprestaties konden variëren, maar meestal snakte de Z Flip 3 rond 19:00 uur wel naar de oplader. Die netstroomadapter zit trouwens niet in de doos, en dat zijn we dit jaar van Samsung gewend geraakt. De Samsung Galaxy Z Flip 3 kan ook slechts snelladen met een vermogen van 15 watt en draadloos laden kan met 10 watt.

Dat is minder goed dan bijna alle concurrenten van het bedrijf, en je kan zo’n snellaadprestaties eigenlijk niet meer verantwoorden voor een smartphone van deze prijsklasse. Dat stoort me eigenlijk veel meer dan het feit dat een oplader ontbreekt. Samsung moet echt wat gaan doen aan die snellaadprestaties, want snelladen is een heerlijke luxe, en je koopt tenslotte een luxeproduct.

Betere gezichtsherkenning graag

De Samsung Galaxy Z Flip 3 heeft aan de zijkant een vingerafdrukscanner en de telefoon komt ook met gezichtsherkenning. Alleen gebruikt de telefoon daarvoor enkel zijn 10 MP selfiecamera en geen andere geavanceerde sensoren. Doorgaans raden we onze lezers aan om bij dergelijke telefoons geen gezichtsherkenning te gebruiken, maar dit keer zit het toch net iets anders in elkaar.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Anders dan bij de Z Fold 3 moet je de Z Flio 3 openvouwen om je telefoon te gebruiken. Dat is een extra handeling. Je haalt dus je telefoon tevoorschijn, drukt op de vingerafdrukscanner en ten slotte vouw je hem open. Dat klinkt niet al een grote klus, maar ik ben gewoon geen grote fan van extra handelingen. Daarom heb ik de telefoon een tijdlang alsnog met gezichtsherkenning gebruikt, en ik kan zeggen dat het het gebruik een stuk comfortabeler maakt. Je klapt hem open en je hebt meteen toegang.

Daarbij komt nog dat de vingerafdrukscanner van deze telefoon niet de allerbeste is, precies zoals we het van Samsung-toestellen wel gewend zijn. De scanner is doorgaans nauwkeurig genoeg, maar niet erg snel. Dat kan echt wel beter.

Ik zou het niet erg vinden als Samsung bij een volgende Z Flip-telefoon een beetje schermruimte opoffert in ruil voor veilige gezichtsherkenning. Het merk zou dan de benodigde infraroodscanner en DOT-projector kunnen toevoegen. Al kan dat weleens een heel onpopulaire mening zijn. Misschien bestaan er wel andere slimme oplossingen waarbij de telefoon je gezicht al kan herkennen voor je hem openklapt?

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Camera’s missen veelzijdigheid

Als we kijken naar de cameraopstelling van de Galaxy Z Flip 3, dan vinden we eigenlijk het eerste punt waarop Samsung echt bezuinigd heeft om de adviesprijs van het toestel te drukken. Op het eerste gezicht lijkt de opstelling met alleen een hoofdcamera op een afgeslankte versie van de camera’s bij de S21. De twee 12 MP camera’s bleven behouden, alleen de 64 MP telecamera is niet aanwezig. Toch is er meer aan de hand, want Samsung gebruikt een andere hoofdcamera, een kleinere sensor.

Camera’s achterkant:

  • 12 MP hoofdcamera met f/1.8
  • 12 MP groothoekcamera met f/2.2 (OIS en 10x digitale zoom)

Camera’s achterkant:

  • 10 Mp selfiecamera met f/2.4

Met deze cameralenzen lever je toch wel een stukje veelzijdigheid in, en je kan maar moeilijk beweren dat deze lenzen echt de kwaliteit van een vlaggenschip uitstralen. Bij de hoofdcamera mis je details en het is opvallend dat iso-waarden sneller de hoogte inschieten doordat de sensor wat minder licht kan opvangen. Hoge iso-waarden zijn een manier om foto’s beter te belichten, maar je krijgt wel meer ruis in een foto.

Met de Z Flip 3 lever je ook met het inzoomen vrij snel aan kwaliteit in, juist omdat er geen telecamera aanwezig is. De smartphone laat je het beeld tot 10x uitvergroten, maar dat is niet echt aan te raden. Foto’s nemen met 2x zoom lukt nog prima. Je kan hieronder een kleine fotoshoot bekijken die we met de camera’s van deze smartphone hebben gedaan.

– Lees verder onder de fotogalerijen –

Groothoekcamera 
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Hoofdcamera
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Hoofdcamera bij 2x zoom
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Nachtfoto’s

Verder zijn we ook aan de slag gegaan met de de nachtmodus van de telefoon, en die werkt zowel met de groothoek- als hoofdcamera. Het helpt de telefoon om foto’s te nemen met een iets langere sluitertijd en met lagere iso-waarden. Het resultaat is voornamelijk bij de groothoekcamera goed te zien. Bij de foto’s met de hoofdcamera zien we dat de optimalisaties eerder beperkt blijven.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Groothoekcamera en nachtmodus
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Groothoekcamera en normale fotomodus
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Hoofdcamera en nachtmodus
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Hoofdcamera en normale fotomodus
Selfies

Selfies kan je nemen met de hoofdcamera of selfiecamera. Als je een foto maakt met de hoofdcamera leg je meer details vast en krijg je duidelijk een kwalitatiever beeld. Alleen vindt Samsung het nodig om automatisch en ongevraagd de beelden met de hoofdcamera wat extra te bewerken. Kleuren krijgen meer contrast, het beeld wordt tot een 1:1-verhouding bijgesneden – lekker hip – en foto’s worden met een onscherpe achtergrond gemaakt. Prima als je precies die kenmeren wenst, en anders is het minder prettig. Daarnaast toont de kleine viewfinder van het coverscherm een beetje een vertekend beeld als je een foto neemt, vermits de resolutie 512 x 260 pixels bedraagt. Je kan de selfies hieronder bekijken.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Foto met de hoofdcamera
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?
Foto met de selfiecamera
Video

De Samsung Galaxy Z Flip 3 filmt maximaal met een 4K-resolutie en 30 frames per seconde, maar wij hebben een filmpje gemaakt met de standaardinstelling in Full HD en 30 frames per seconde. Je kan het resultaat hieronder bekijken.

One UI 3.1 is prima software

We hebben de softwarefuncties van deze telefoon al best veel besproken, maar dan alleen de zaken die met het flexibele scherm en het coverscherm te maken hebben. Als je naast deze elementen kijkt, dan merk je dat de Z Flip 3 gewoon een Samsung-telefoon in hart en nieren is. Of in ROM en updatebeleid, hoe je het ook wil.

Er zijn best veel manieren waarop je de software van Samsung naar wens kan personaliseren, maar door de keuzes die het merk heeft gemaakt, dien je ook wat tijd in te stoppen om alles naar wens te krijgen. Als je bijvoorbeeld naar de appdrawer gaat, merk je dat alle apps door elkaar staan, en je moet dus even alfabetisch ordenen aanzetten in de instellingen. Wil je een screenshot nemen? Dat gebeurt standaard met een gek gebaar in plaats van de standaard toetsencombinatie.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Verder kiest Samsung zijn eigen wachtwoordmanager boven die van Google, en er zijn nog meer apps die Samsung liever naar voren schuift dan het Google-alternatief. Al zijn de dagen wel geteld waarbij Samsung zijn software echt in your face aanbiedt. Samsung maakt nu gebruik van Google Berichten, inclusief een eigen thema, en Samsung Daily is geen verplicht nummertje meer in de launcher. Verder wordt Bixby niet langer voorgesteld alsof het de ontdekking van het wiel is. Samsungs spraakassistent – die enkel Engels spreekt – is aanwezig, maar meer ook niet.

One UI 3.1 is een fijne softwareschil en en we zagen hoe het de voorbije jaren steeds meer de goede richting uitging. De Galaxy Z Flip 3 werkt op Android 11, en hij zal nog de Android 12-, Android 13- en Android 14-updates ontvangen. Beveiligingsupdates krijgt deze telefoon gedurende vier jaar, dat is beter dan wat de meeste andere merken beloven.

Conclusie

Met drie generaties aan vouwbare telefoons heeft Samsung heel wat ervaring bij elkaar gesprokkeld. Het heeft al een flink streepje voor ten opzichte van andere fabrikanten als het om foldables gaat. Nu de prijzen steeds lager kunnen, worden de telefoons toegankelijker en ze worden een steeds beter alternatief voor gewone smartphones.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 heeft een leuk design dat duurzaam aanvoelt. Ik hou ook echt van het scherm van de telefoon, en het coverscherm is echt een meerwaarde, want het helpt je om te kijken of meldingen de moeite zijn zonder je telefoon te openen. De Z Flip 3 is verder ook razendsnel en hij komt met prettige software.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

De belangrijkste reden om deze telefoon niet te kopen, zou de accu zijn. Die is zeker niet buitengewoon slecht. Sterker nog, je zal vast geen betere accuprestaties vinden bij foldables. Maar het is nog steeds niets vergeleken met sommige gewone telefoons die het twee dagen lang uitzingen. Om nog maar te zwijgen van de snellaadprestaties, of het gebrek eraan.

Je moet er ten slotte ook vrede mee kunnen nemen dat de camera van dit toestel niet de beste is die je voor deze som geld bij een smartphone kan vinden. Maar dat is beter, als je het mij vraagt, dan bezuinigen op prestaties zoals Motorola dat heeft gedaan bij de Razr-toestellen.

Al deze minpunten verdwijnen echter in de achtergrond als je deze telefoon echt leuk vindt. Als je ervan houdt om het scherm te kunnen beschermen wanneer je de de Z Flip 3 makkelijk in je broekzak wegstopt. De features. Het design. Het open- en dichtklappen, gewoon omdat het kan. Als je de Z Flip 3 leuk vindt, zonder je blind te staren op specificaties of rationele redenen, dan is er gewoon geen telefoon die voor jou beter geschikt is.

Alternatieven voor de Samsung Galaxy Z Flip 3 zijn: de Samsung Galaxy Z Fold 3 (1799 euro) of alle gewone vlaggenschepen.

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Samsung Galaxy Z Flip 3 kopen

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is verkrijgbaar vanaf 1049 euro. Je vindt hem in de kleuren Cream, Green, Lavender en Phantom Black en de volgende opslagconfiguraties:

  • Samsung Galaxy Z Flip 3 kopen (8 GB + 128 GB) – Coolblue, Mobiel.nl, Belsimpel, Tele2, T-Mobile, Samsung, MediaMarkt – 1049 euro
  • Samsung Galaxy Z Flip 3 kopen (8 GB + 256 GB – Coolblue, Mobiel.nl, Belsimpel, Tele2, T-Mobile, Samsung, MediaMarkt – 1099 euro 
Samsung Galaxy Z Flip 3 review: een verhaal over liefde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *