Skip to content

Nest-apparaten kunnen nog maar in één Google Home-speakergroep

Nest-apparaten kunnen nog maar in één Google Home-speakergroep

Hij krijgt vaak vernieuwingen, de Google Home-app, maar die zijn niet altijd direct in ons voordeel, lijkt het. Zo kan er nu nog maar één Google Home-speakergroep worden gehangen aan een Nest-apparaat. Meer is niet mogelijk.

Speakergroepen binnen Google Home

Heel vervelend, want je kunt die speakergroepen gebruiken om de muziek door je hele huis heen te synchroniseren: of met andere woorden, een soort multiroom-audioervaring te creëren. Zo kun je dan een nummer aanzetten, zoals de Spice Girls met Wannabe. In de kamer waar je staat te strijken hoor je dan bijvoorbeeld op je Google Home-speaker ‘If you wannabe my lover’, terwijl de ‘ziggazig ah’ ook klinkt als je dat gestreken kledingstuk in je kledingkamer legt, waar je een Google Pixel Tablet hebt liggen. Als je maar een Nest-speaker of Home-speaker, of Nest-scherm of Chromecast of Pixel hebt, dan kunnen die al aan zo’n speakergroep worden toegevoegd voor luisterplezier.

Het is echter nu zo dat er grenzen zijn aan die speakergroepen binnen de Google Home-app. Je kunt je Pixel Tablet bijvoorbeeld niet in meerdere groepen gebruiken. Heel vervelend, want misschien wil je die de ene keer met heel andere apparaten gebruiken dan anders. Het geldt voor Google Nest Mini (2nd gen), Google Nest Audio, Chromecast with Google TV (4K), Chromecast with Google TV (HD), Google Nest Hub (2nd gen), Google Nest Hub Max, Google Nest Wifi-punt en Pixel Tablet (Hub Mode).

Gerelateerde artikelen

Juridische zaak

We dachten dat het misschien kwam door een rechtszaak tussen Sonos en Google aangaande multiroom en waarschijnlijk klopt dat ook. Google noemt het niet bij naam en toenaam, maar zegt tegen 9to5Google: “In verband met een recente juridische beslissing hebben gebruikers niet langer de mogelijkheid om nieuwe Nest-apparaten aan meerdere groepen toe te voegen. Er zijn geen veranderingen doorgevoerd aan bestaande speakergroepen.”

Oké, dus wat we hiervan kunnen leren is dat we vooral geen speakergroepen moeten veranderen, want soms kan het dus blijven werken zoals vroeger: als we er dus maar vanaf blijven.

Heb jij hier al last van, of is het jou nog niet opgevallen? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *