Android

Deze update maakt de Apple Watch nog beter in de sportschool

Deze update maakt de Apple Watch nog beter in de sportschool

Dankzij een vacature weten we stiekem nu al welke nieuwe functies de toekomstige Apple Watch gaat krijgen. Vooral fanatieke sporters gaan deze nieuwe features écht tof vinden!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch krijgt verbeterde krachttraining

In de vacature op Apple’s website staat dat het team op zoek is naar een nieuwe werknemer met uiteenlopende kennis op het gebied van meerdere onderdelen, zoals electronica die zorg draagt voor de taptic engine (trilmotor), fotodiodes en een spierspanningsmeter.

Verder wordt de sollicitant onderdeel van de ontwikkeling, het testen en het oplossen van problemen van nieuwe hardware. Als we eens goed naar de vereisten kijken, heeft deze vacature waarschijnlijk te maken met de ontwikkeling van een nieuwe Apple Watch.

De Apple Watch heeft namelijk al een taptic engine, een temperatuursensor en fotodiodes. Wat er nog wel ontbreekt is een spierspanningsmeter. Die worden onder andere gebruikt in sommige bewegingstrackers en trainingsapparatuur.

Onderzoekers hebben al laten zien hoe een enkele spierspanningsmeter op de pols verschillende zaken kan meten en zelfs de bloeddruk kan checken. Het meten van de bloeddruk is een functie voor de Apple Watch waar we stiekem al jaren op wachten.

Op dit moment kan de Apple Watch bij een krachttraining alleen de hoeveelheid calorieën, de tijd en je hartslag meten. Deze functies zijn beter geschikt voor activiteiten als hardlopen of fietsen. Voor een goede, digitale assistent bij krachttraining moet de Apple Watch eigenlijk veel meer gegevens bijhouden. Dan zou een spierspanningsmeter een welkome aanvulling zijn.

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Het wordt dan ook hoog tijd dat de Workout-app een flinke update krijgt. Zo heeft de app een optie nodig waarmee je automatisch de gewichten die je gebruikt kunt instellen. Ook het aantal sets en herhalingen moet de Workout-app kunnen meten. Alleen zo kan de Apple Watch je straks een stuk beter helpen met je krachttraining.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws. Meld je dan vooral aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *