Android

‘Zoveel gaat Spotify’s hifi-abbo met lossless audio kosten’

‘Zoveel gaat Spotify’s hifi-abbo met lossless audio kosten’

Spotify werkt al een tijdje aan een nieuw abonnement dat je zonder kwaliteitsverlies naar muziek laat luisteren. Dit nieuwe hifi-abonnement gaat mogelijk 19,99 dollar per maand kosten.

Wat is Spotify Supremium?

Met Spotify’s hifi-abonnement kun je muziek streamen in lossless audiokwaliteit. Dit betekent dat de muziek niet is gecomprimeerd, waardoor je de originele kwaliteit van de muziek kunt horen. Spotify kondigde dit nieuwe abonnement al in 2021 aan, maar heeft het nog nooit uitgerold. Wel kwam het Zweedse bedrijf dit jaar met een nieuwe naam voor het abonnement, Supremium.

Spotify – Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken?
Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Wat is muziek zonder kwaliteitsverlies?

Muziek zonder kwaliteitsverlies, of losless audio, is muziek die is gecodeerd in een bestandsformaat dat geen data verliest. Dit betekent dat de muziek klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft. Je hebt een goede koptelefoon of luidsprekers nodig om het verschil te horen, en een muziekstreamingdienst gebruiken die muziek zonder kwaliteitsverlies aanbiedt. Tidal biedt al muziek zonder kwaliteitsverlies aan en daar kost tot 24 bit-audio streamen maandelijks 19,99 euro. Amazon Music HD biedt dit ook, maar alleen voor Prime-abonnees. YouTube Music heeft nog geen lossless-formule.

Dit kost het Supremium-abonnement

Reddit-gebruiker Hypixely zegt in dit bericht dat hij deze informatie omtrent de maandprijs van 19,99 dollar in de Spotify-app heeft gevonden. Volgens Hypixely zal dit nieuwe abonnement eindelijk 24-bit losless audio aanbieden, wat betekent dat je kunt genieten van geluid zonder enige vorm van vertraging of storing. Dit zal zeker in de smaak vallen bij muziekliefhebbers.

Daarnaast wordt het Supremium-abonnement van nog meer mogelijkheden voorzien volgens Hypixely. Naast de verbeterde audiokwaliteit krijgt Spotify mogelijk ook nieuwe mixtools die afspeellijsten op basis van het aantal beats per minuut kunnen samenstellen. Hierdoor kun je de perfecte afspeellijst voor elke gelegenheid maken. Bovendien arriveert er ook een functie waarmee afspeellijsten kunnen worden gesorteerd op “dansbaarheid”, waardoor je altijd de juiste muziek hebt om op te bewegen.

Gerelateerde artikelen

Spotify blijft ook niet achter bij de trend in de branche om kunstmatige intelligentie te gebruiken. Het abonnement wordt volgens het gerucht geleverd met een nieuwe AI-companion die je muzikale voorkeuren en stemming begrijpt, zodat je met gemak de perfecte afspeellijsten moet kunnen maken. Daarnaast introduceert Spotify een “soundcheck”-functie die inzicht geeft in je luistergewoonten en voorkeuren.

Naast muziek zou Spotify ook 30 uur aan audioboeken toevoegen, waardoor het een alles-in-één platform kan worden voor audio-entertainment.

Lancering Spotify Supremium

Wanneer en waar Spotify de formule gaat uitrollen, is nog niet bekend. Een woordvoerder van Spotify zei tegen The Verge het volgende hierover: “Bij Spotify zijn we voortdurend bezig met het bedenken en verbeteren van ons productaanbod en het bieden van waarde aan gebruikers. Maar we geven geen commentaar op speculaties rond mogelijke nieuwe functies en hebben op dit moment niets nieuws te delen.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify Supremium? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *