Android

Adblockers? YouTube maakt het je straks nog moeilijker

Adblockers? YouTube maakt het je straks nog moeilijker

YouTube heeft eerder al laten zien dat het niet happig is op adblockers. Nu is duidelijk dat het vrij ver wil gaan in het bestrijden ervan. Het wil echt afdwingen dat je reclames gaat kijken, want adblockers krijgen nu zelfs een aflopende tijdsklok te zien.

Adblockers op YouTube

Op Reddit wordt er gesproken over de anti-adblockmethode van YouTube, die blijkbaar vrijdag de kop opstak bij de eerste YouTube-kijkers. Alleen mensen die een adblocker gebruiken krijgen het te zien: een geel klokje waarop staat hoe lang je nog de tijd hebt om iets aan die adblockers te gaan doen. Vervolgens speelt er automatisch een advertentie af. En die advertentie is niet voor de poes: die duurt een halve minuut tot een minuut.

Verder zien ook steeds meer gebruikers van adblockers de check: een aantal puntjes met daarachter dat advertentieblockers niet toegestaan zijn op YouTube. Immers is het door advertenties dat de dienst gratis kan blijven. Wil je die advertenties echt niet zien, dan kun je een abonnement op YouTube Premium nemen om daar geen last meer van te hebben.

Gerelateerde artikelen

Meer reclame

Nu heeft YouTube zijn aantallen reclames en de duur ervan wel flink opgeschroefd in de afgelopen jaren, dus dat mensen het erg irritant vinden om voorafgaand aan een video -en zelfs tussendoor- allemaal reclame te kijken, dat is niet zo gek. Alleen stuurt YouTube aan op nog meer inkomsten door de advertenties te laten ‘afkopen’ met YouTube Premium, versus de adblockers waar YouTube eerder inkomsten door misloopt.

YouTube Premium kost in Nederland 6,99 euro voor een Lite-abonnement en 11,99 euro voor een volledig abonnement. Het voordeel van Premium is dat je er ook video’s mee kunt downloaden voor offline kijken en dat je video’s doorspelen wanneer je naar een andere app gaat.

Wat vind jij: denk je dat YouTube de vele advertenties inderdaad nodig heeft, of zie jij nog een ander verdienmodel waar meer mensen bij gebaat zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *