Android

Zo zit het met het glas van Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 wordt door sommige media afgeraden. Niet omdat er iets mis zou zijn met de werking, maar omdat het glaasje van het horloge niet repareerbaar is. Dat was al zo met de eerste Pixel Watch, en dat heeft Google helaas niet veranderd. Hoewel… Google zelf zegt dat er wel degelijk iets is veranderd.

Glas van Pixel Watch 2

Het glaasje van de Pixel Watch 2 is in principe hetzelfde, maar volgens Google kan het beter tegen een stootje. Dat is een grote plus, want het bedrijf kan dus ook van deze gadget geen glasreparaties uitvoeren. Het is echter de vraag of Google het wel bij het rechte eind heeft, stelt 9to5Google. Hoe kan hetzelfde glas immers sterker zijn dan in de eerste Pixel Watch?

Zoals Jelle gisteren al in zijn bespreking van Google Pixel 8 opmerkte, kan glas wel beter bestand zijn tegen vallen: het betekent vaak dat het daardoor wat ‘flexibeler’ moet zijn. Die flexbiliteit zorgt voor minder stevig glas, waardoor het vaak sneller krast. Datzelfde soort probleem lijkt de Pixel Watch ook te hebben: het krast enorm snel. En je kunt ook niet zo makkelijk een schermbeschermer gebruiken, want het is zo druppelvormig en uniek gevormd dat je dan al snel vouwen zou krijgen.

Google ging bij de aankondiging van de nieuwe apparaten vorige week niet echt diep in op de details, maar vooral op de werking. Zo noemde het bij Pixel Watch 2 wel dat het een duurzamer glaasje heeft, of tenminste: een glaasje dat langer zou meegaan en beter tegen een stootje zou kunnen. Maar het zegt later ook dat het dezelfde Gorilla Glass 5-toplaag heeft als de eerste Pixel Watch. Google zegt dat Watch 2 echter veel heviger is getest, waardoor het mogelijk de claim mag maken dat het glas het langer volhoudt. In de werkelijkheid hoeft dat niet zo te zijn.

Gerelateerde artikelen

Gewoon langer getest dus

Het is een beetje hetzelfde verhaal als bij huidproducten die dermatologisch getest zijn. Het enige wat die claim zegt, is dat het product is getest met een dermatoloog erbij. Dat het product eigenlijk zoutzuur is en je hele huid verbrandt, dat is niet relevant: het is tenminste getest met een deskundige erbij. Het voelt een beetje alsof Google Pixel Watch 2 datzelfde heeft. Ja, het is getest, maar dat maakt het materiaal toch niet ineens beter bestand tegen factoren van buitenaf?

Het blijft dus de vraag of je, als je een beetje onhandig bent, wel moet kiezen voor een Pixel Watch 2, zolang deze niet goed repareerbaar is. Je hoeft hem immers waarschijnlijk maar een keer goed hard tegen een deurpost te laten knallen, en je kunt hem naar de milieustraat brengen. Erg zonde. We hopen dan ook dat Google toch na gaat denken over een reparatie-optie, want zeker met het recht op reparatie zal het toch wat dieper moeten gaan nadenken over dit soort kwesties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *