Android

Zo vind je een rustigere trein in de NS-app

Ga je met de trein op stap en wil je rustig genieten van de reis? In dit artikelen geven we tips hoe je een rustige(re) trein vindt met behulp van de NS-app.

Drukte in de trein

Door corona reizen mensen anders dan voorheen. Doordeweeks reizen er minder forenzen met de trein. De dinsdagen en donderdagen zijn juist drukker, vooral in de spits. Op vrijdag is het nu rustiger dan voorheen, terwijl de reizigersaantallen in de weekenden weer op het oude niveau zijn.

NS kon voor corona het aantal reizigers en het reisgedrag goed voorspellen. Nu is dat moeilijker door de coronacrisis. Het kan dus zijn dat de langere treinen in de komende tijd toch druk zijn. Om te voorkomen dat je in de trein moet staan, kun je met de volgende tips goed voorbereid op weg.

Gerelateerde artikelen

Check de druktepoppetjes

Het is verstandig om vooraf in de NS-app naar de ‘druktepoppetjes’ te kijken. Treinen worden op het station met een kleur aangeduid. Groen betekent dat de trein rustig is, oranje betekent dat de trein redelijk druk is en rood betekent dat de trein erg druk is. Je kan dus op basis van deze kleuren een rustige trein kiezen en de drukte vermijden.

  • 1 groen poppetje: Het is rustig. Er zijn genoeg zitplaatsen beschikbaar.
  • 2 oranje poppetjes: Het is gemiddeld druk. Er zijn nog zitplaatsen beschikbaar.
  • 3 rode poppetjes: Het is druk. Er zijn mogelijk geen zitplaatsen beschikbaar.

Aan de hand van de gekleurde poppetjes zie je welke drukte je in de trein kunt verwachten

Pak een andere trein

Als een trein erg druk is, kun je proberen een trein eerder of later te pakken. Je kunt ook meldingen aanzetten in de NS-app. Dan krijg je een melding als er iets verandert in je reis. Kies een reis en tik op de knop Opslaan links bovenin. Vervolgens vink je Notificaties over je reis aan.

Zo vind je een rustigere trein in de NS-app

Gebruik jij de NS-app? Ben je er tevreden over of gebruik je liever een alternatief? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Meer NS-nieuws

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de NS-app? In dit artikel kom je achter hoe je het beste kunt reizen met deze app. Je kan ook als eerste de nieuwste functies testen in de app NS Lab. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp. Wil je contactloos in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard bij alle stations in Nederland waar NS rijdt? Zo werkt het.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *