Android

Zo verander je het standaard Google-account op je Android-telefoon

Als je je Android-telefoon voor het eerst instelt, dan krijg je altijd de keuze om een Google-account te gebruiken. Handig, want dan heb je meteen je Gmail en je Google-werkprogramma’s voor je klaarstaan, ingelogd en wel. Maar, misschien denk je na een tijdje: dat Google-account dat ik toen als hoofdaccount koos was toch niet zo handig. Je hoeft dan niet terug naar fabrieksinstellingen, je kunt dan gewoon kiezen voor het aanpassen van het standaard account. In dit artikel nemen je stap voor stap mee in dit proces.

Standaard Google-account wijzigen

Hoewel je niet helemaal terug hoeft naar de fabrieksinstellingen, is het ook weer niet heel makkelijk om je primaire Google-account op je toestel te wijzigen. Je zal namelijk wel moeten uitloggen uit alle andere accounts die je inmiddels hebt toegevoegd, net zo lang tot die ene overblijft die jij als standaard wil instellen. Voordat je een account verwijdert, moet je je realiseeren dat je berichten, favorieten, internetgeschiedenis, kalender en andere Google-diensten voor dat account verdwijnen (dus doe eventueel via de instellingen, accoutns, e-mail, accountsynchronisatie nog een synchronisatie om dingen te bewaren). Je verwijdert een Google-account als volgt:

  • Ga naar de Instellingen van je telefoon
  • Scroll naar beneden en tik op Google
  • Tik het pijltje naar je Google-account en kies voor ‘Accounts op dit apparaat beheren
  • Je ziet dan alle accounts die je op je telefoon hebt. Selecteer ‘Google’ en dan het account dat je wil verwijderen. Je ziet dan een lijst met wat je allemaal hebt met dat account, zoals Drive en Spreadsheets
  •  Tik rechts bovenin op de drie puntjes en dan ‘Account verwijderen

Tot er één over is

Helaas kun je niet meerdere accounts tegelijk aantikken, dus je zal dit proces per account moeten herhalen (tot dat ene account dat je als hoofdaccount wil gebruiken over is). Android zal vervolgens dit account als je hoofdaccount zien: het kan immers weinig anders. Je kunt trouwens via datzelfde Instellingen > Google weer accounts toevoegen door op het pijltje naast je account te tikken en ‘Nog een account toevoegen’ te kiezen.

Viel uiteindelijk best mee toch? Kijk op onze Tips-pagina voor meer slimme trucjes om op je Android-toestel te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *