Android

Zo maak je groepen aan in Gmail

Heb je vaak bepaalde e-mail die naar een hele groep moet gaan? Dan kun je ergens een lijstje opslaan met alle mailadressen en deze steeds kopiëren en plakken. Maar, dat kan natuurlijk makkelijker. Ook als je Gmail gebruikt, dan kun je gewoon groepen maken. Dit is hoe je dat aanpakt. Spoiler: je maakt geen groepen aan in Gmail. Waar dan wel? Lees gauw verder.

Groepen aanmaken in Gmail

Groepen aanmaken in Google doe je vooral voor collega’s, al kun je ook een flinke vriendengroep hebben die je misschien wil mailen voor bijvoorbeeld het organiseren van een weekend weg of een groot feest. Wat de reden ook is, het is handig om te weten hoe je een groep aanmaakt in Gmail. Zo werkt het.

  1. Ga naar contacts.google.com en klik dan op het icoon rechtsbovenin om in te loggen op het juiste Google-account (dat is het account waar je de mail vandaan wil sturen). 
  2. Vink de personen aan die deel uit moeten maken van de mailgroep (de vakjes verschijnen als je met je muis op iemand staat)
  3. Als je iedereen hebt, dan ga je naar de sectie Labels die je vindt linksonderin. Daar klik je dan op de plus om een nieuw label te maken. 
  4. Geef het label een naam waarmee je de groep makkelijk kunt vinden en ga verder.
  5. Als het goed is staan de aangevinkte mensen nu in dat label. Is dat niet zo, ga dan links bovenin naar Contactpersonen, vink ze aan en ga in het midden iets naar rechts naar de knop labels beheren, kies het juiste label en dan toevoegen.

Mailadressen invoegen

Je kunt nu binnen Gmail (wel eerst even herladen) een nieuwe mail opstellen en dan ‘Aan’ aanklikken. Je ziet dan een pop-up met rechts Mijn Contacten. Vouw die uit en je zal zien dat je net aangemaakte mailgroep daar staat. Zorg dat je ze allemaal selecteert en kies dan Invoeg. om de mailadressen in te voegen. Wil je ze liever als CC of zelfs BCC mailen, dan moet je op de CC of BCC klikken wanneer je de mailgroep gaat selecteren.

gmail

Goed om te weten: als je iemand wil toevoegen aan de mailgroep, dan doe je dit dus niet via Gmail, maar via Contacts.google.com. Veel mailplezier!

Gerelateerde artikelen

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *