Android

zo gebruik je widgets op het vergrendelscherm van je Galaxy

We kennen de widgets op het homescherm, maar die van het vergrendelscherm zijn vrij nieuw. Sinds One UI 3.0 zijn ze echter al geïntegreerd op Galaxy-smartphones van Samsung. Wil je zelf widgets instellen op het vergrendelscherm van je Samsung-toestel, dan kun je deze gids volgen.

Widgets op je vergrendelscherm

Omdat vergrendelschermwidgets anders zijn dan homeschermwidgets, kun je op een andere plek vinden. Dit is hoe je het aanpakt.

  1. Ga naar Instellingen
  2.   Tik vervolgens op Vergrendelscherm -> Widgets

Vervolgens opent er een lijstje met allemaal verschillende dingen: muziek, weer, planning vandaag, volgende alarm, spraak recorder, digitaal welzijn, standen en routines en tot slot: weergeven op Always On Display, maar die staat apart. Zoals je ziet kun je niet zomaar allerlei apps kiezen: WhatsAppen is bijvoorbeeld niet mogelijk. Weergeven op Always On Display betekent of je wel of niet wil dat de widgets benaderbaar zijn vanaf het Always On-scherm van je Samsung-telefoon.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy

Erboven is te lezen dat je uit die items kunt kiezen om weer te geven wanneer jij op de klok tikt op het vergrendelscherm. Welke je wel wil zien, schuif je naar rechts. Zie je iets liever niet, dan schuif je naar links. Wil je dat de indeling van de onderdelen helemaal anders is, kies dan rechtsbovenin voor Indelen. Dan krijg je de kans om bijvoorbeeld de planning vandaag bovenin weer te geven en dan pas muziek. Je hoeft elk ding alleen maar te slepen om hem op de gewenste plek te zetten.

Vervolgens kun je de widgets bereiken door in het vergrendelscherm op de klok te tikken. Ook kun je ze -als je hiervoor hebt gekozen- via het Always On-scherm benaderen. Daarvoor moet je tweemaal op de klok tikken en omhoog of omlaag slepen, wat je Samsung ook aangeeft met pijltjes.

Vind jij het handig, die widgets op je vergrendelscherm, of zou je er liever meer widgets hebben? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

One UI: zo gebruik je widgets op het vergrendelscherm van je Galaxy

AW Basics tips

Dit is een AW Basics-artikel. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto’s, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *