Android

YouTube stopt met Premium Lite

YouTube heeft te kennen gegeven te stoppen met het Premium Lite-abonnement. Het was een alternatief voor de ‘reguliere’ versie van Premium maar voor de helft van de prijs. Gebruikers worden aangeraden eventueel over te stappen met een gratis proefperiode.

YouTube Premium Lite verdwijnt

De mooie dagen van YouTube Premium Lite zijn voorbij. Google stopt met de dienst. Lite werd in 2021 geïntroduceerd in onder andere België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Nederland.

Lite was een versie van Premium dat slechts één voordeel had: je kreeg geen advertenties te zien. Nu worden gebruikers via een bericht gevraagd om een maand de volledige Premium-versie een maand gratis te proberen, zo melden ook AW-bezoeker Arjaan Peree ons in de mail en Liesbeth van Dijk in onze Telegram-groep.

Met Premium zijn de voordelen diverser. Zo kan je YouTube Music gebruiken, content downloaden en de app gebruiken op de achtergrond. Je kan dus blijven luisteren als je je telefoon tijdelijk afsluit, of als je een andere app gebruikt, met YouTube op de achtergrond.

Het verwijderen komt slechts enkele weken nadat YouTube de prijs voor Premium verhoogde. Lite was verkrijgbaar voor 6,99 euro per maand terwijl het Premium-abonnement nu 11,99 euro kost. Dat is dus bijna twee keer duurder.

Google heeft niet te kennen gegeven waarom het stopt met Premium Lite. Wel stelt het bedrijf dat het ‘nog altijd werkt aan een Lite-plan’. Wat dat precies inhoudt is bijzonder vaag.

Was jij een Premium Lite-gebruiker? Laat weten wat je van deze beslissing vindt in de reacties hieronder.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video’s wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *