Android

Wordt de iPhone 15 Pro (Max) trager door iOS 17.0.3?

In iOS 17.0.3. wordt het oververhitten van de iPhone opgelost. Maar wordt de iPhone 15 Pro (Max) hier ook trager door?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro (Max) trager door iOS 17.0.3

Er is net een nieuwe update voor iOS 17 verschenen voor elke iPhone. Hierin werd een veiligheidslek gedicht, maar belangrijker nog: het oververhitten van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max werd opgelost.

Ook doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo deed een duit in het zakje over het te heet worden van de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Volgens de Apple-kenner was het voor Apple alleen mogelijk om de warmte-ontwikkeling te verminderen door de processor-snelheid te verlagen.

Inmiddels zijn er verschillende tests uitgevoerd met Geekbench 5. Dit is een programma om de performance van allerlei apparaten te testen, waaronder iPhones. Dit zijn de Geekbench 5-resultaten van een iPhone 15 Pro met iOS 17.0.1 en 17.0.2.

  • Single-core score: 2914
  • Multi-core score: 7199

Met iOS 17.0.3 zijn de scores als volgt:

  • Single-core score: 2875
  • Multi-core score: 7006

Zoals je ziet zijn lijkt de iPhone 15 héél iets trager geworden. Maar deze score is afhankelijk van heel veel factoren, zoals de temperatuur van de iPhone en zelfs het batterijniveau. Daarom is het vrijwel onmogelijk om dezelfde resultaten te krijgen als je een test meerdere keren uitvoert.

Een tweede test (twee uur later) liet de volgende resultaten zien:

  • Single-core score: 2941
  • Multi-core score: 7523
iPhone 15 Pro (Max) heet

Is de iPhone dus trager geworden na het installeren van iOS 17.0.3? Nee, waarschijnlijk niet. Je gaat het in ieder geval niet merken. Het zou wel kunnen dat Apple de processorsnelheid iets aangepast heeft als de iPhone langere tijd een zware app draait, maar dat valt nog te bezien.

Apple heeft in samenwerking met de app-ontwikkelaars naar een oplossing gezocht. Het is overigens niet precies bekend wat Apple nog meer heeft gedaan om de oververhitting van de iPhone 15 Pro (Max) op te lossen.

Apple iPhone 15 Pro Max prijzen vergelijken

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *