Android

WhatsApp heeft een nieuwe app voor je Mac (en die is véél beter!)

Er is een nieuwe app van WhatsApp beschikbaar voor je Mac(Book), waardoor er veel meer functies beschikbaar komen op je Mac. Dit is er nieuw!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe versie van WhatsApp voor de Mac

Gebruik je WhatsApp regelmatig op je Mac of MacBook? Dan hebben we goed nieuws, want er is een nieuwe versie van WhatsApp uitgebracht voor de Mac! En dat werd ook hoog tijd, want de huidige app van WhatsApp is in 2016 uitgebracht voor de Mac. Sindsdien is er geen echt grote update meer uitgebracht, waardoor er verschillende functies van WhatsApp nog niet beschikbaar waren op de desktopversie.

Lees ook: WhatsApp staat versturen van HD-foto’s nu toe (maar dat heeft nadelen)

De vernieuwde app brengt daar nu verandering in. Zo is het nu eindelijk mogelijk om te videobellen via WhatsApp op je Mac. Er kunnen dan maximaal acht mensen deelnemen aan het videogesprek. Audiogesprekken worden ook toegevoegd aan de desktopversie van WhatsApp, dat kan met maximaal 32 deelnemers tegelijk. Zo kan WhatsApp ook voor bijvoorbeeld zakelijke vergaderingen worden ingezet.

Zo installeer je het vernieuwde WhatsApp

De nieuwe versie van WhatsApp is helaas (nog) niet beschikbaar in de App Store, daar vind je op dit moment een verouderde versie van de app. Wil je de nieuwste update van WhatsApp op je Mac downloaden? Dan moet je naar de website van WhatsApp gaan. Via deze pagina kun je dan de vernieuwde desktopversie van WhatsApp voor de Mac installeren.

Om de compleet nieuwe app van WhatsApp te installeren, moet je Mac op macOS 11 of nieuwer draaien. Heeft jouw Mac geen ondersteuning meer voor de nieuwste macOS-versies? Dan kun je alsnog berichten versturen op WhatsApp, maar dan via WhatsApp Web. Via de website van WhatsApp is het niet mogelijk om te videobellen of om audiogesprekken te voeren. Het is nog niet duidelijk of deze functies uiteindelijk ook aan de webversie worden toegevoegd.

whatsapp update

Meer weten over WhatsApp

Voordat je de nieuwe app van WhatsApp kunt gebruiken op je Mac, moet je eerst de QR-code van je profiel scannen. Zodra je deze code met je iPhone hebt gescand, worden al je chats geladen op de desktopversie van WhatsApp. Je kunt vervolgens berichten versturen en video- en audiogesprekken voeren via je Mac, zonder dat je daar je iPhone voor nodig hebt. Handig als je telefoon even niet in de buurt is.

Lees ook: Je baas beledigen in een WhatsApp-groep? Dan word je ontslagen!

Ben je enthousiast over de nieuwe app voor je Mac(Book) en wil je meer weten over WhatsApp? Eerder legden we uit hoe je al verzonden berichten bewerkt op WhatsApp. Wil je online zijn op WhatsApp zonder dat iemand het doorheeft? Lees dan hier hoe je dat precies doet. 

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *