Android

Wear OS 4 wordt uitgerold naar eerste Pixel Watch

De eerste smartwatch van Google, de Pixel Watch van de eerste generatie, krijgt een grote update. Het horloge wordt voorzien van de Wear OS 4.0 update, welke een reeks nieuwe functies brengt.

Wear OS 4 voor Pixel Watch

De eerste generatie Pixel Watch wordt door Google bijgewerkt naar een nieuwe versie van Wear OS. Vanaf nu is Google gestart met het verspreiden van de Wear OS 4 update, waarbij verschillende verbeteringen en nieuwe functies worden toegevoegd. Vanaf nu is het bijvoorbeeld mogelijk om een horloge aan een nieuw toestel te koppelen, zonder dat je hiervoor het horloge eerst terug moet zetten naar fabrieksinstellingen. Oude data kan middels een back-up snel overgezet worden naar een nieuwe Pixel Watch.

Google voorziet de smartwatch dankzij Wear OS 4 van nog meer verbeteringen. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld de nieuwe Google Agenda app voor Wear OS op hun horloge geleverd. Maar er is meer;

  • Veiligheid
    Nieuwe functies voor veiligheidscontrole, delen in noodgevallen en noodinformatie. Met Medical ID Info kunt u eenvoudig uw belangrijkste medische gegevens op uw pols terugvinden of in geval van nood naar de hulpdiensten sturen.
  • Toegankelijkheid & personalisatie
    Nieuwe tekst-naar-spraak-engine die een snellere, betrouwbaardere TalkBack-ervaring op uw horloge ondersteunt, vetgedrukte tekst, nieuwe en verbeterde vergroting en audiobalans om de intensiteit van het geluid tussen de rechter- en linkeraudiokanalen aan te passen.
  • Verbeterde meldingen
    Meldingen worden geleverd met slimme linkherkenning van telefoonnummers en adressen, zodat u kunt tikken om te bellen, berichten te sturen of een routebeschrijving op te vragen. Met ingebedde mediavoorbeelden kunt u snel afbeeldingen en GIF’s bekijken zonder het meldingenpaneel te verlaten.

De update voor de eerste Pixel Watch wordt gefaseerd uitgerold. Het kan enkele weken duren totdat iedere gebruiker hem binnen ziet komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *