Android

Samsung verwacht 20 miljoen vouwbare toestellen te verkopen in 2024

Veel smartphonefabrikanten proberen het, maar er is nog steeds één koning van de vouwbare telefoon. Samsung was de eerste die het introduceerde voor het grote publiek en inmiddels zijn we al aangekomen bij Fold 5 en Flip 5. De techreus verwacht in 2024 maar liefst 20 miljoen vouwbare toestellen te verkopen. Daarbij telt het uiteraard ook de Galaxy Z Fold 6 mee, die waarschijnlijk in de zomer wordt aangekondigd.

Vouwbare telefoons

Vouwbare telefoons zijn inmiddels de nieuwigheid een beetje aan het ontgroeien. Je ziet met deze week nog OnePlus Open steeds meer fabrikanten een vouwbaar toestel introduceren. Het is dus al iets meer gevestigde orde geworden en Samsung verwacht daardoor ook wat meer vouwbare smartphones te verkopen. Elec schrijft dat het zijn pijlen heeft gericht op een doel van de 20 miljoen in 2024. In 2023 was het doel nog 15 miljoen, dus dat is een kwart meer.

Sterker nog, 20 miljoen is meer dan de gehele markt van vouwbare telefoons dit jaar is. Althans, dat is wat er wordt verwacht. We hebben natuurlijk de Pixel Fold, Motorola Razr 40 Ultra en meer toestellen dan Samsung alleen. En ja, waarschijnlijk beginnen die concurrenten ook steeds meer vouwbare telefoons te verkopen. Motorola Razr is betaalbaar en in de boekvormige categorie hebben we die Pixel Fold en OnePlus Open nu om te concurreren met Samsung Galaxy Z Fold-apparaten. Plus, dan hebben we het nog niet eens gehad over de Xiaomi’s, Huawei’s en Honors van deze wereld.

Gerelateerde artikelen

Samsung moet nog wat foldables verkopen

Er belooft in 2024 echt wel wat te gebeuren met vouwbare toestellen en we zijn benieuwd of Samsung zijn doel van 2023 haalt qua verkopen, maar ook hoe het in 2024 zal verlopen. Het zit nu op 10 miljoen foldables, dus die 15 miljoen is er nog niet gehaald. Gaan de feestdagen en kortingsdagen zoals Singlesday en Black Friday helpen? En voor 2024: lukt het het merk echt om er 20 miljoen te verkopen? Op dit moment zal een leek die je vraagt naar foldables zeker over een Samsung beginnen, maar hoe hard gaat de concurrentie straks reclame maken voor hun vouwbare gadgets? En hoe succesvol wordt de Galaxy Z Fold 6 bijvoorbeeld: we weten nog weinig van dat toestel, behalve dat hij waarschijnlijk dunner wordt.

Wat denk jij, zet Samsung te hoog in of is 20 miljoen als verwachting voor 2024 wel realistisch? Laat het nu achter in de reacties.

Samsung Galaxy Z Fold 5 kopen

De Galaxy Z Fold 5 is de dunste en lichtste Fold tot nu toe, heeft een indrukwekkend groot scherm en een accu die lang meegaat. Hij is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en levert de krachtigste prestaties in de Galaxy Z-reeks.

Vanaf 1899 euro

Winkelen op:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *