Android

Samsung introduceert designereditie van Fold 5

Samsung heeft er een traditie van gemaakt om zijn vouwbare telefoons de designerbehandeling te geven. Vorig jaar zagen we een Nederlandse designereditie van de Flip 4 (Gigi by Gassan) en nu is het aan de Fold 5 om een extra luxe versie te krijgen. En die versie doet denken aan Nederlandse vlaggetjes: het is een design van Thom Browne en volgens Samsung “ademt het de luxe en elegantie van een Black Tie-evenement: de smartphone was nog nooit zo elegant”. Echter verschijnt deze variant niet in de Benelux.

Thom Browne

De Fold 5 heeft door deze samenwerking zwarte kiezelstenenleder en rood-wit-blauwe strepen, die niets met onze vlag te maken zouden hebben, maar daar uiteraard wel enorm aan doen denken. Het is bovendien een smartphone geworden met een gouden randje: de scharnieren en ringen rondom de cameralenzen zijn goudkleurig. Het frame is zwart en het achterglas is van een structuur voorzien. Je krijgt bovendien twee lederen hoesjes en een speciale variant van de S Pen bij aankoop van deze bijzondere variant van Fold 5. Helaas gaat het hier niet om vegan leer, wat een veel duurzamere en veelgebruikte ledervariant is in de wereld van smartphones. Vreemd, want Samsung pretendeert juist veel met duurzaamheid bezig te zijn.

Gerelateerde artikelen

Thom Browne is een designer uit New York die graag kilt-achtige en student-achtige kleding maakt, naast tassen in de vorm van honden. Gerben van der Walt Meijer, die marketing manager Mobile Experiences is bij Samsung Nederland: “Je smartphone is een verlengstuk van je levensstijl en daarvan verwacht je meer dan pure functionaliteit. Net als de kleding die je draagt, kan je telefoon een essentieel onderdeel van je look en je zelfexpressie zijn. Onze jarenlange samenwerking met Thom Browne laat zien hoe goed iconische fashion te combineren valt met geavanceerde innovatie. Het één versterkt het ander en samen zijn ze meer dan de som der delen: deze collab promoveert de smartphone tot een high fashion-accessoire.” Opmerkelijk dat Samsung Nederland het wel aanprijst, maar het apparaat dus niet in Nederland -of België- verkrijgbaar is.

Fold 5 en Watch 6

De verpakking doet denken aan de Thom Browne-aktetas. Wil je je ‘high end’-ervaring bovendien helemaal afmaken, dan kun je ook Samsung Galaxy Watch 6 is een Thom Browne-uitvoering kopen. Hierbij is de behuizing goudkleurig met bijpassende wijzerplaat en zie je het Thom Browne-logo gegraveerd op de zijkant. Het gespje toont wederom de rood-wit-blauwe kleuren waarom Thom Browne bekend is. Ook hier kiest Samsung voor zwarte kiezenstenenleder en nog meer leer, maar dan rood-wit-blauw gestreept: je krijgt er namelijk twee lederen bandjes bij. De reisadapter van 25 Watt is voorzien van een stoffen USB-C naar USB-C-kabel, wat vaak prettig aanvoelt en wat minder gevoelig is voor in de knoop raken.

De Thom Browne-edities van Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Watch 6 zijn verkrijgbaar vanaf 12 september in een beperkte oplage. De prijs ervan is ook onbekend, al denken we dat die zomaar naar de 3.000 euro kan kruipen.

Wat vind jij van deze uitvoering? Jammer dat hij niet naar de Benelux komt? Laat het nu achter in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *