Android

‘Samsung geeft schermen van Galaxy S24-serie grote upgrade’

Samsung heeft volgens de laatste geruchten een grote upgrade van de schermen voor de hele Galaxy S24 serie voor ons in petto, dus niet alleen voor het Ultra-model. Alle drie de varianten zouden helderdere schermen krijgen, en de Galaxy S24+ zou zelfs een paneel met een hogere resolutie kunnen krijgen dan zijn voorgangers.

Samsung Galaxy S24-serie

Onlangs dook al een bericht op over de Galaxy S24 Ultra die een bijzonder helder AMOLED-scherm zou krijgen met meer dan 2500 nits helderheid. Maar ook voor de andere twee Galaxy S24-modellen schijnen er mooie upgrades aan te komen. Samsung zou namelijk de gehele Galaxy S24-serie nieuwe displays geven die dezelfde helderheidsniveaus als het Ultra-model kunnen bereiken. Volgens een gerucht (via @UniverseIce) zullen zowel de Galaxy S24, Galaxy S24+ als Galaxy S24 Ultra allemaal in staat zijn om helderheidsniveaus van 2500 nits te bereiken. En dat is nog niet alles.

De Galaxy S24+ zou ook beschikken over een display met een hogere resolutie. In plaats van 2340 x 1080 pixels zou het apparaat een resolutie krijgen van 3120 x 1440 pixels. Samsung heeft geen WQHD+ resolutie meer gebruikt voor de Plus-modellen in zijn Galaxy S-serie sinds de Galaxy S20+. Latere modellen hadden een lagere resolutie, wat de meeste mensen niet erg vonden, omdat de pixeldichtheid nog steeds hoog genoeg was voor een scherp beeld. Wel zorgde het lagere aantal pixels ervoor dat de telefoons langer meegingen op een acculading.

Gerelateerde artikelen

Als de geruchten kloppen, zal het scherm van de Galaxy S24 een hogere piekhelderheid krijgen en die van de Galaxy S24+ een hogere piekhelderheid en een hogere resolutie. Hoogstwaarschijnlijk zullen de Samsung-fans dit zeker kunnen waarderen, als het geen grote belasting is voor de batterijduur. Daarbij spelen de Exynos 2400 en Snapdragon 8 Gen 3 ‘for Galaxy’-chipsets ook een cruciale rol spelen in het eindresultaat. Dus of deze veranderingen daadwerkelijk zullen leiden tot een betere gebruikerservaring, valt nog te bezien.

Wat vind jij van deze aankomende schermupgrades voor de Galaxy S24-serie? Laat je gedachten achter in de reacties hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *