Android

Samsung Galaxy SmartTag 2 verschijnt over twee weken al

Samsung blijft bezig met het stelen van de spotlight van Google. Gisteren presenteerde het niet alleen zijn Fan Edition-gadgets: het kwam ook nog met het nieuws over de SmartTag 2. We hadden hier al eerder wat nieuws over verwacht, maar nu is het er dan. En de apparaatjes komen vrij snel uit: 20 oktober (in Nederland).

Samsung Galaxy SmartTag2

Het verschil tussen de nieuwe SmartTag 2 en de oude is dat het niet meer verschillend is welke connectiviteit het apparaatje heeft. Bij de eerste versie kreeg je de keuze tussen Bluetooth of Ultrawideband. Nu wordt dat standaard één apparaatje dat de twee combineert. Hiermee hoopt Samsung dat je snel de items kunt vinden waar je zo’n SmartTag aan hebt gehangen. Je sleutels, je tas, enzovoort.

De SmartTag van Samsung werkt hetzelfde als de AirTag van Apple. Dat betekent dat het gebruikmaakt van Samsung-apparaten in de buurt om te zorgen dat exact wordt gelokaliseerd waar het zich bevindt. Op die manier kun je dingen vinden die heel ver weg van je zijn. Ook is het design aangepast: hij is nu wat handiger in gebruik, zodat je hem makkelijk aan een sleutelbos kunt vastmaken. Ook heeft hij nu een grotere batterij waardoor hij wel 700 dagen kan worden gevonden. Dat is meer dan twee jaar.

SmartTag 2 kopen

Je hoeft ook niet heel bang te zijn als er een keer een regenbui op terechtkomt: met zijn IP67-rating is hij zeer water- en stofbestending. Daarnaast is er Bluetooth Low Energy-ondersteuning aanwezig dat werkt tot 120 meter. Klinkt allemaal goed, maar op dit moment werkt het wel alleen voor Samsung-gebruikers. Het is te hopen dat het Zoek Mijn Telefoon-netwerk van Google snel van de grond komt en Samsung ook meedoet, zodat je meer kans hebt op vinden.

De SmartTag is er in twee kleuren, die officieel gezien geen kleuren zijn: zwart en wit. De Tag 2 wordt vanaf vrijdag 20 oktober in Nederland geleverd in het zwart en wit. De dollarprijs is 30 euro, maar in Europa doet Samsung daar een flinke schep bovenop: het apparaatje kost 39,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *