Android

Samsung Galaxy S24 zal veel kunstmatige intelligentie gebruiken

Het is geen verrassing, maar wel goed om te weten: het lijkt erop dat Samsung van plan is om met zijn nieuwe vlaggenschip veel AI in te zetten. Kunstmatige intelligentie zien we veelvuldig gebruikt worden bij de concurrentie, waarbij Google natuurlijk de nummer 1 is. Nu Pixel 8 er is met zijn verregaande AI-opties, is het natuurlijk wachten op een antwoord van Samsung. Het gerucht gaat dat we op S24 pas echt gaan zien wat Samsung zoals met AI doet.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung maakt natuurlijk al wel gebruik van AI: het maakt niet bepaald ‘domme’ telefoons. Soms wordt het er zelfs van beticht veel te veel AI te gebruiken, zoals rond het hele maanprobleem. Mensen vonden dat foto’s die gemaakt zijn met de S23 Ultra in de maanfotografiestand zodanig heftig worden bewerkt door de software, dat het wel nep moet zijn. Uiteindelijk is er nooit echt een sluitend antwoord op gekomen, en ja, met de introductie van alle AI binnen Google Foto’s is dat ergens ook wel te begrijpen: AI is er en het gaat echt niet meer weg.

Samsung wil er blijkbaar zelf dus ook meer mee gaan doen. SamMobile zegt dat in ieder geval, al specificeert het verder niet wat dat betekent. Het zou in ieder geval de ‘slimste AI-telefoon ooit’ moeten worden. Je kunt je afvragen of het slim is om het zo te noemen, aangezien niet iedereen AI evenzeer vertrouwd…

Gerelateerde artikelen

J-AI of nee?

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S24 wordt geïntroduceerd in januari of februari, wat traditioneel het moment is waarop Samsung zijn nieuwe vlaggenschip op de markt zet. Het is nog maar een paar maanden bij ons vandaan, zeker met de drukke feestdagenperiode ertussen. Eens zien wat we straks aan AI-opties van Samsung krijgen.

Waar hoop jij op? Ben je een Samsung-fan die heel graag bepaalde mogelijkheden van de Pixel zou zien? Of misschien zelfs van de iPhone? Of heb jij andere AI-ideeën die Samsung wel kan gebruiken? Deel het in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *