Android

‘Samsung Galaxy S24-serie draait in Europa op Exynos-chip, 100%’

Volgens een bekende geruchtenverspreider beschikken de aankomende smartphones in de Galaxy S24-serie over een Exynos-processor. Sterker nog, hij is hier 100% zeker van.

Exynos in Galaxy S24-serie

De bekende geruchtenverspreider Ice Universe meldt zeker te weten dat Samsung de Galaxy S24-serie in Europa een Exynos-chip meegeeft. Exynos is de eigen geproduceerde chip van het Zuid-Koreaanse merk. Samsung gebruikte ook al een Exynos-processor in bijvoorbeeld de Galaxy S10- S20, S21- en S22-lijn hier in Europa. Onder andere in de Verenigde Staten stopte Samsung echter een Snapdragon-chip in zijn high-end toestellen. Deze processoren van Qualcomm waren steevast sneller dan de Exynos-varianten en waren daarbij vooral een stuk zuiniger. Veel Samsung-liefhebbers zouden het dan ook jammer vinden als Samsung in zijn S24-serie weer teruggrijpt naar de Exynos-processoren. Al helemaal omdat de toestellen uit de huidige S23-lijn wel overal een Snapdragon hebben gekregen.

Door dit laatste was het verschil met de Galaxy S22 en de Galaxy S23, ondanks de geringe updates, hier in Europa groot. Door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 was het toestel vele malen sneller dan de S22 en de accuduur was ook eindelijk in orde.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S24

De Galaxy S24, S24+ en de S24 Ultra verwachten we pas in februari, maar toch zijn er al de nodige geruchten de revue gepasseerd. Zo zouden de telefoons platte zijkanten krijgen, net zoals de Nothing Phone (2) en de huidige iPhones hebben. De Galaxy S24 Ultra zou daarbij volgens dit gerucht beschikken over een plat scherm, niet meer deels gebogen dus.

De schermen van de toestellen zouden verder 6,1 inch, 6,6 inch en 6,8 inch groot worden. Deze zouden een piekhelderheid krijgen van 2500 nits. De huidige toestellen uit de S23-serie hebben een maximale helderheid van 1750 nits. De S24 Ultra krijgt verder waarschijnlijk een titanium behuizing en kan eindelijk ‘echt’ snelladen.

Zou jij het jammer vinden als Samsung inderdaad weer Exynos-processoren gaat gebruiken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *