Android

Reddit-gebruikers kunnen opgelucht zijn: Google blijft

Reddit zou mensen gaan dwingen om in te loggen voordat ze iets konden lezen, wat zou betekenen dat het bijvoorbeeld ook moeilijker wordt om de content te lezen of te vinden op Google. Het blijkt nu dat dat niet zo is: je hoeft niet in te loggen voordat je content kunt lezen op Reddit, als je bijvoorbeeld via de zoekmachine komt.

Reddit en Google

Deze week waren mensen wat bang dat mensen die via Google naar Reddit gingen, er eigenlijk niet echt goed op konden kijken zonder in te loggen op het platform. The Washington Post schreef erover. Het zou nodig zijn wanneer Reddit geen deal kon sluiten met bedrijven die generatieve AI maken om te betalen voor de data.

Het gaat daarbij niet alleen om Reddit, maar om 535 nieuwsmedia die generatieve AI-bedrijven ervan willen weerhouden om hun sites te kunnen gebruiken. Ze willen niet dat de content van hun journalisten en schrijvers wordt gebruikt om die systemen te voeden. Reddit-posts kunnen weliswaar door iedereen worden aangemaakt, maar ook die mensen willen waarschijnlijk niet dat hun content zomaar gratis kan worden gebruikt door AI (bijvoorbeeld voor training).

Gerelateerde artikelen

AI-problemen

Courtney Geesey-Dorr is de voorlichter van Reddit en zei tegen The Verge dat het niet klopt wat de Washington Post schreef. Het zegt dat er helemaal niets verandert. Gelukkig maar, want het zou veel problemen geven, waaronder dus voor Google. Het zou overigens waarschijnlijk ook de ranking op Google niet ten goede komen als Reddit het allemaal achter een inlogslotje zou zetten.

Er waren eerder dit jaar grote protesten toen Reddit veranderingen aanbracht in hoe het omging met apps van derde partijen. Vele kanalen gingen op zwart en zo waren er wel meer problemen die ontstonden. Uiteindelijk is die storm weer een beetje gaan liggen, maar nu kan er zomaar een nieuwe storm ontstaan. Reddit lijkt het echter nu dus wel te sussen.

Wat vind jij, moet AI zomaar gebruik kunnen maken van artikelen, ook op Reddit, of is dat niet oke? Laat het nu achter in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *