Android

PorteRenee is de podcast in app-vorm, met wat verbeterpunten

PorteRenee: het is een leuke woordspeling, en ook een heel toffe podcast. Je hoeft er geen geldwolf voor te zijn: als je gewoon een mens bent die wil weten hoe sommige financiële zaken werken, maar ook hoe anderen er eventueel over denken, dan is het al een zeer waardevolle podcast. Er is echter ook een website en een app. Reden voor ons om eens in die app te duiken: PorteRenee is deze week App van de Week.

PorteRenee

Ik luister de podcast van PorteRenee vrij fanatiek, maar ben wel zo’n gek die dan begonnen is bij de eerst mogelijke podcastaflevering. Ik zit nu volgens mij op een moment dat het koppel net een beetje uit corona komt. Ik heb dus nog wel wat podcast-afleveringen te gaan, want wekelijks komt er weer een nieuwe bij. Ondertussen heb ik er een boek van gekocht en zelfs wat online producten, dus op zich ben ik wel redelijk goed ingelezen op het onderwerp PorteRenee. Opmerkelijk genoeg loop ik de website niet plat. Hoewel ik graag artikelen lees, heb ik om de een of andere reden niet heel erg de behoefte om de website plat te lopen.

En ik denk eerlijk gezegd dat dat dezelfde reden is als waarom de app wat teleurstellend is. Hij is wel mooi en modern qua design, en hij begint zelfs heel origineel met een soort chatbot die je vraagt in hoeverre er cookies mogen worden gebruikt en of je meldingen wil ontvangen: erg leuk. Maar, het is ook een app die niet heel prettig is in gebruik. Dat komt onder andere omdat er voor heel stockfoto-achtig beeld is gekozen en omdat dat heel groot wordt weergegeven in de app. Je kunt twee artikelkoppen onder elkaar zien, verder niets, door dat giga-beeld.

Bovendien zijn er ook tabbladen waarbij het zelfs niet duidelijk wat er nu precies te halen valt. Het tabblad ‘Special’ is bedoeld om je te vragen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ten eerste lijkt het alsof er eigenlijk een artikel onder zit, door de vreemde afsnijding van de foto. Ten tweede is het vreemd dat dit een apart tabblad is: heb je je immers al ingeschreven, of doe je dat maar opnieuw om van die vraag af te zijn, dan gebeurt er niks. Dan heb je dus een app met een tabblad dat je niet gebruikt. Beetje gek.

Gratis informatie

Stop echter nog niet de download van de app, want er is meer. Zo kun je uiteraard de podcasts erin vinden, waarbij wel steeds hetzelfde plaatje wordt gebruikt, maar dat is ter herkenbaarheid, en er bovendien overal naast wel een kopje en een kleine uitleg staat. Het tabblad Extra’s is de plek waar je de Community vindt, en die bevat onder andere gratis ebooks, waaronder over hypotheekvrij leven. Tof dat dit gratis wordt aangeboden.

In het vijfde en laatste tabblad zien we de shop en dat is logisch. Wederom is het beeld weer erg groot, waardoor je niet helemaal kunt vaststellen met wat voor een hoeveelheid informatie je te maken hebt, en dat is heel vervelend. Het is ook een beetje ironisch: PorteRenee is er om je te helpen grip te krijgen op je geld, maar de app lijkt er juist veel aan te doen om je vooral het gevoel te geven geen idee te hebben waarmee je te maken hebt (vooral qua kwantiteit en overzicht).

Toch is die shop wel waardevol en uiteindelijk ook passend bij de podcast: hierin verwijst Renee ook vaak naar leuke kleurplaten om je te helpen je spaardoel te halen, of andere producten die ze zelf aanbiedt. Het wordt niet heel erg gepusht om aankopen te doen, het staat gewoon netjes achter een vijfde tabblad, en dat vind ik wel netjes. Zeker bij iets dat juist gaat om geld sparen is dat wel zo chic.

Een waardevolle app

Uiteindelijk is er zeker waarde uit deze app te halen en is er duidelijk wel wat aan gedaan om het een mooie app te maken. Het is alleen jammer dat hij onbedoeld overweldigend is, omdat je er geen duidelijk overzicht mee kunt krijgen. Ook is het beeld wat mij betreft wat te willekeurig en veel te groot. Al moet het ook gezegd worden dat het bij een onderwerp als financiën zeker niet makkelijk is om beeld te vinden. Je kunt je echter afvragen of er dan zo nodig beeld moet staan, zeker zo groot, terwijl dat eigenlijk niet heel relevant is voor het artikel zelf. Kortom, het is met recht een app die je kan helpen, maar je moet dan wel door wat ietwat irritante zaken heen kijken. En eerlijk is eerlijk, zo’n probleem is dat niet, zeker niet omdat dit met zijn vele tips en gratis, duidelijke informatie eigenlijk best wel heel sympathiek is.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

App van de week

Beste apps

PorteRenee

PorteRenee

PorteRenee, een woordspeling die niet alleen leuk klinkt, maar ook een waardevolle podcast belooft voor iedereen die meer wil weten over financiële zaken en de vers ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *