Android

Pac-Man Mega Tunnel Battle staat op uit de dood: verschijnt in 2024

Toen Stadia begin dit jaar ophield te bestaan, betekende dat ook dat er een paar games die voor Stadia in ontwikkeling waren, ten dode waren opgeschreven. Tenminste, dat dachten we, want niemand minder dan Pac-Man steekt zijn hand uit het graf. Zijn Pac-Man Mega Tunnel Battle blijft niet onder de zoden, het verschijnt alsnog en wel in 2024.

Pac-Man

Het spel, dat werd ontwikkeld als manier om het veertigjarige jubileum van het happertje te vieren, zou een soort battle royale worden zoals Fortnite, maar dan Pac-Man-stijl. Je gaat dus online tegen andere Pac-Man spelen. Dat vindt plaats in 16 verschillende klassieke arena’s waarin je met maximaal vier spelers tegelijk kunt spelen. Op een bepaald moment worden steeds meer arena’s om uit te kiezen gesloten en dan blijven de moeilijkste, drukste arena’s over.

Toen het spel nog alleen voor Stadia werd ontwikkeld, waren mensen erg bang dat er niet genoeg spelers zouden zijn en dat is wel gevaarlijk in een game die alleen multiplayer is. Dat het spel nu op veel meer platforms uitkomt is waarschijnlijk een extra redding voor het spel dat eigenlijk ten dode was opgeschreven. Pac-Man Mega Tunnel Battle verschijnt op Switch, PC, PlayStation 4 en 5 en ook nog op Xbox Series en One. Het komt begin 2024 uit.

RIP Stadia

Het lijkt vooralsnog dus geen mobiele game te worden, waardoor je wel een gameconsole nodig hebt om het te spelen. Aan de andere kant, het is waarschijnlijk op heel veel verschillende typen laptops en pc’s prima te spelen. Op Stadia kostte het spel rond de 20 euro, dus we verwachten dat dat ook het aankoopbedrag zal zijn op de andere platforms.

We hopen dat hij uiteindelijk ook naar mobiel komt, want hoe leuk zou het zijn om deze Pac-Man-game te spelen op Pac-Mans eigen OnePlus? We houden het in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *