Android

OnePlus maakt een telefoon met een 3.000 nit scherm

Is het alsof je in de zon kijkt, of heb je er ook echt iets aan? OnePlus onthult volgende week een smartphone met een scherm van maar liefst 3.000 nits. Het past helemaal in de trend dat de helderheid van telefoonschermen steeds hoger wordt en OnePlus lijkt er nu de heer en meester in te willen zijn.

Helderste scherm

Momenteel was het helderste telefoonscherm dat op de markt is 2.400 nits: dat is dat van de Google Pixel 8 Pro. Dat is echter eigenlijk sinds deze week al niet meer het toestel met het helderste scherm: dat is de nieuwe OnePlus Open. Dat vouwbare toestel biedt een scherm van 2.800 nits (zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant). Nu is dat al indrukwekkend, maar het kan dus nog feller.

Het is geen toestel voor de commerciële markt, het is nog een concept, maar OnePlus toont volgende week dus een scherm van 3.000 nits. Dat scherm kun je waarschijnlijk prima bekijken als je in de Zuid-Franse, felle zon loopt. Dat is namelijk de meest handige toepassing van zo’n hoge helderheid. Daarnaast is er echter nog een voordeel: zo’n fel scherm kan je meteen goed aanlichten als je bijvoorbeeld een selfie wil maken.

Gerelateerde artikelen

Digital Chat Station onthult dat het nieuwe scherm naast 3.000 nits ook een resolutie van 1440p ondersteund en 2160Hz PWM dimming heeft. PWM dimmen heeft alles te maken met hoe lang een ledje aan is. Wordt er 10 procent van het vermogen gevraagd, dan is de led 10 procent van de tijd aan. Wil je 50 procent licht, dan is het ledje 50 procent van de tijd aan. Normaliter is dat meestal 1440 Hz.

24 oktober wordt de onthulling verwacht, maar let wel: het is niet de bedoeling dat die schermtechnologie wordt toegepast in het volgende vlaggenschip van OnePlus, OnePlus 12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *