Android

OnePlus lanceert zijn Android 14-bèta: Open Beta OxygenOS 14

OnePlus heeft vandaag zijn open testprogramma gelanceerd voor mensen die willen weten hoe de Android 14-ervaring zal zijn met de schil van OnePlus, Oxygen. Je kunt OnePlus helpen testen en zorgen dat de OxygenOS 14-ervaring zo spoedig mogelijk klaar is voor lancering.

Android 14

Android 14 wordt waarschijnlijk gedebuteerd op Pixel 8, die op 4 oktober wordt aangekondigd. Het is te hopen dat er daarna snel veel Android-merken volgen die de Android 14-update met hun eigen schil lanceren. Samsung is al bezig met een bèta-test en nu dus ook OnePlus. Op zijn Community-forum schrijft het: “De allereerste Open Beta voor OxygenOS 14 is er, voor de OnePlus 11. Met deze build kun je als een van de eersten de nieuwe functies en verbeteringen van OxygenOS 14 ervaren! Houd er rekening mee dat dit de allereerste Open Beta build is, en dat sommige functies dus nog niet meteen beschikbaar zijn, maar dat er in de volgende versies meer beschikbaar komen.”

Daarnaast is er nog iets waar je rekening mee moet houden: de bèta is er namelijk niet voor Europa. Helaas worden we overgeslagen. Deze testvariant is er alleen voor de Verenigde Staten en India (en mogelijk zelfs voor maar 5000 mensen, dus hoe ‘open’ is dat?). Maar, OnePlus geeft wel aan dat andere regio’s niet worden vergeten: die moeten het nog even afwachten. Zoals gewoonlijk adviseert OnePlus dat deze build waarschijnlijk niet zo stabiel is als de officiële OnePlus-updates en dat je zelf de risico’s die daarbij komen kijken aangaat.

Gerelateerde artikelen

OxygenOS 14

OnePlus-eigenaren in de Verenigde Staten en India kunnen de benodigde bestanden downloaden op de website van OnePlus. Wil je echter stoppen met de bèta, dan zal je terug moeten gaan naar de fabrieksinstellingen en dan kom je weer op Android 13 uit. Je bent dan wel alles kwijt op je telefoon, dus zorg dat je een goede back-up maakt voordat je dat doet. Althans: het moet eerst nog maar mogelijk worden in Europa om mee te doen aan de bèta natuurlijk.

Zou je meedoen als het kon? Waarom wel/niet? Laat het nu achter in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *