Android

Nintendo stopt met nieuwe content in Mario Kart Tour

Mocht je nog willen genieten van Mario Kart Tour, dan heb je nog één kans op wat extra content, want begin oktober stopt Nintendo met het ondersteunen van de game qua nieuwe content in de vorm van coureurs en karts. Hiermee komt waarschijnlijk een einde aan smartphonegames onder de Nintendo-vlag.

Stopt Nintendo na Mario Kart Tour met andere mobiele games?

Mario Kart Tour gaat vol in de remmen, maar Nintendo en ontwikkelaar DeNA zijn van plan nog één keer content uit te brengen op 20 september. Nintendo heeft deze beslissing aangekondigd via een in-game bericht. De Battle Tour voor de game wordt op woensdag 4 oktober gelanceerd en bevat bovendien de laatste contentupdate.

De game blijft dus wel speelbaar, maar de toekomstige tours zullen naar verluidt bestaan uit reeds eerder uitgebrachte content. “Er zullen geen nieuwe banen, coureurs, karts of gliders worden toegevoegd na de start van de Battle Tour op 04/10/2023,” schrijft Nintendo in een bericht aan de spelers, hoewel het bedrijf niet uitlegt waarom. “We hopen dat je blijft genieten van het spelen van Mario Kart Tour.”

Mario Kart Tour werd onlangs de op één na grootste inkomstenbron van Nintendo op mobiel, na Fire Emblem Heroes. Het verdiende ongeveer 243 miljoen dollar nadat het 230 miljoen keer was gedownload, terwijl de gratis te spelen versie het meest gedownloade iPhone-spel was toen het in 2019 werd uitgebracht. Een grotere omzet bleef echter uit.

Het relatieve gebrek aan succes van Nintendo heeft concurrenten echter niet ontmoedigd om zich in de mobiele gamingindustrie te begeven. Sony plant om tegen 2025 ongeveer de helft van zijn games op mobiele apparaten en pc’s uit te brengen, waarbij 20 procent van de nieuwe PlayStation-games op smartphones wordt uitgebracht. Het bedrijf heeft zelfs vorig jaar de PlayStation Studios Mobile Division gelanceerd om dat doel na te streven.

Doet Nintendo er verstandig aan om mobile gaming te laten voor wat het is? Laat het weten in de comments hieronder.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *