Android

Nieuwe Pixel-app is er om je telefoonproblemen op te lossen

Wordt je Pixel erg heet? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe dat kan. Je kunt natuurlijk zelf wat dingen doen om te zorgen dat je Pixel niet te heet wordt, zoals zorgen dat je hem niet in de zon laat liggen, dat je hem niet teveel tegelijk laat doen en er niet een uur op gaan gamen. Maar als je echt wil weten waar het probleem vandaan komt, dan is er binnenkort een Pixel Troubleshooting-app om je te helpen.

Pixel Troubleshooting

In Amerika schijnt hij al in de Play Store te staan voor Pixel 8 en Pixel 8 Pro en we hopen dat het snel naar Europa komt en naar meer Pixels. De app heet Pixel Troubleshooting en het is helemaal ontwikkeld om problemen waar je op je telefoon tegenaan loopt op te lossen. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken wat het toch is dat je telefoon zo heet maakt. Je kunt hierdoor zelf alvast het een en ander doen om je telefoon beter te laten presteren, voordat je het aan de klantenservice van de telefoonverkoper vraagt.

De focus ligt in de app vooral op de batterij, want dat is nu eenmaal één van de dingen die het vaakst voor problemen zorgen. Waarom gaat een batterij snel leeg? Waarom laadt hij niet goed op? Het zijn allemaal dingen die de app kan helpen checken. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde instellingen die zorgen voor de versnelde batterij-leegloop? De app kan de problemen niet verhelpen, maar geeft je wel informatie en linkjes waarmee je het zelf kunt oplossen. Je kunt ook direct contact opnemen met het ondersteuningsteam, mocht je er echt niet uitkomen.

Problemen oplossen

De tekst van de app is: “Ontvang intelligente diagnostiek en probleemoplossing, rechtstreeks op uw apparaat. Met de Pixel Probleemoplossing-app kunt u ondersteuning krijgen wanneer u die nodig heeft. Met deze app kunt u veelvoorkomende problemen op het apparaat oplossen en diagnosticeren met eenvoudige zelfbedieningsstappen, zodat u problemen soepel en snel kunt oplossen. Indien nodig kunt u eenvoudig contact opnemen met Pixel Care-ondersteuningsagenten en uw diagnostische gegevens delen voor nog betere ondersteuning.”

Het lijkt wel naar meer Pixels te komen, maar Google laat bij de app-info niet weten wanneer. Heb jij al een Pixel 8 en hem wel al gespot, de Troubleshooting-app? Laat het weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *