Android

Mobiele game Warcraft Rumble verschijnt op 3 november

Blizzard heeft aangekondigd dat er op 3 november een Warcraft-game naar mobiel komt. Warcraft Rumble verschijnt zowel op iOS als op Android en het is een mobiele strategiegame. De game is in je eentje speelbaar, maar ook co-op en zelfs multiplayer, voor iedereen die zich even wil onderdompelen in het universum van World of Warcraft.

Warcraft Rumble

De game was eerder al aangekondigd, maar nu is er eindelijk een releasedatum. En wat voor een: de release is precies gelijktijdig met Blizzcon, het grote jaarlijkse Blizzard-evenement dat mede door corona jarenlang niet is doorgegaan. In 2019 was de laatste. Tijdens dit evenement wordt er vanalles en nogwat onthuld rondom World of Warcraft en andere Blizzard-titels.

Waarschijnlijk zal dus niet iedereen altijd goed opletten, want bezoekers zullen waarschijnlijk ook graag de mobiele game even willen uitproberen. Het spel is free-to-play en wordt waarschijnlijk voorzien van microtransacties. We kunnen in Nederland en België alleen maar hopen dat het spel geen lootboxes krijgt, want als dat het geval is, dan wordt het een verdrietige zaak: de game mag dan niet verschijnen in onze regio.

Met microtransacties (waarschijnlijk)

Microtransacties mogen echter wel, dus als Blizzard het daarbij houdt, dan kun je ervanuit gaan dat je op 3 november wat te proberen hebt. In het spel moet je Mini’s verzamelen, dat zijn een soort speelgoedfiguren die je tot leven wekt om tegen anderen te vechten. Het is een beetje een tower defense-game, maar dus ook ergens een soort Pokémon waarin je iets moet verzamelen, en dan natuurlijk het liefst zoveel mogelijk verschillende.

World of Warcraft is inmiddels een enorm universum geworden dat Blizzard heeft gebouwd. Door het spel World of Warcraft zijn mensen gescheiden, maar hebben mensen ook juist de liefde gevonden. Het heeft ook diverse populaire spin-offs, zoals onder andere Hearthstone, een mobiele game die maandelijks miljoenen spelers trekt: jaren na release nog steeds. Of dat ook Warcraft Rumble te wachten staat, dat weten we in november, want we gaan die game natuurlijk zelf ook proberen.

Word jij blij van dit nieuws, of ben je niet zo van Warcraft? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *