Android

Lanceert Samsung Galaxy Tab A9 en A9+ ook in Nederland?

De tablet werd een paar weken geleden al gespot op de officiële Samsung-website in India, maar nu stuurt Samsung ook officiële, Nederlandstalige communicatie uit over de tablets. Samsung laat officieel weten dat de A9 en de grotere A9+ er binnenkort zijn en geeft ook een europrijs: of Nederland echter één van de landen is waar de tablets ook uitkomen, dat is onbekend en hebben we nagevraagd.

Galaxy Tab A9

De Galaxy Tab A9 en A9+ zijn flinke jongens: ze bieden zowel de grootste opslagcapaciteit als de grootste schermen van alle tablets die we uit de A-serie van Samsung kennen. Waar de A9 8,7 inch meet, geldt voor de A9+ een groot 11 inch scherm. De A9+ heeft bovendien een scherm dat kan vernieuwen op 90 Hertz, wat het een aantrekkelijkere tablet moet maken voor bijvoorbeeld gaming. Iets dat wordt versterkt door de Quad-luidsprekers met Dolby Atmos-ondersteuning. Tel daar nog ondersteuning voor 5G bij op en je hebt een moderne tablet in handen.

Galaxy Tab A9 doet het iets rustiger aan: die heeft dubbele luidsprekers en biedt geen 5G, maar LTE-ondersteuning. Waar je op de Plus-variant drie apps naast elkaar open kunt hebben, is dat op A9 twee stuks. A9 wordt dan ook wat meer ingestoken op mensen die gewoon wat willen mailen en internetten op hun tablet, terwijl A9+ weer meer is voor mensen die wat meer uit hun tablet willen halen. Niet alleen privé met gamen, maar ook zakelijk met bijvoorbeeld Samsung DeX om te multitasken op pc-niveau. En met een uitgebreider Security & Privacy Dashboard vanuit Samsung Knox, en Private Share om bestanden te coderen voordat ze worden gedeeld.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Tab A9 kopen

De Galaxy Tab A9-serie is er vanaf maandag 4 december. Samsung spreekt over geselecteerde markten. We hebben nagevraagd of het klopt dat een van die markten Nederland is. Zo blijft het een beetje geheimzinnig: eerst lanceerde het de tablet zonder iets te zeggen, en nu zegt het wel iets over de tablet, maar niet over de lancering…

De A9-serie is verkrijgbaar in drie kleuren: Graphite, Silver en Navy. De Tab A9 met WiFi is er vanaf 179 euro en de Tab A9 met LTE is er vanaf 219 euro. De Tab A9+ met WiFi is er vanaf 249 euro en de Tab A9+ 5G vanaf 299 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *