Android

Kruipt Pixel Watch 2 toch veel dichter tegen Fitbit aan dan we dachten?

Het is nog maar twee weken en dan weten we het: hoe ziet de nieuwe Google Pixel Watch 2 er precies uit, en nog belangrijker: wat kun je ermee? Volgens 9to5Google kan het apparaat onder andere de temperatuur meten, want hij zou zijn voorzien van een thermometer. Ook zouden er verbeteringen komen aan de Fitbit-app en die voor persoonlijke veiligheid.

Pixel Watch 2

Fitbit is in de afgelopen jaren overgenomen door Google, waardoor het veel nieuwe bronnen heeft om van te leren. Die gebruikt het ook, dat is duidelijk, want Pixel Watch 2 zou nog meer Fitbit-integratie kennen. Maar, zitten we ook al dicht tegen een samenvoeging van Fitbit en de Pixel Watch aan? Waarschijnlijk niet. Sense is nog steeds de hoofdlijn van Fitbit, naast al zijn andere lijnen met wearables. Google heeft als slim horloge de Pixel Watch en daar blijft het bij.

Dat wil echter niet zeggen dat de wearables niet steeds meer van elkaar beginnen te ‘lenen’. Zo zou de Pixel Watch 2 heel wat inspiratie hebben gehaald uit de Fitbit Sense 2. In de trailer zie je bijvoorbeeld dat de sensoren een flinke upgrade krijgen, inclusief een electrodermale activiteitssensor (EDA), die controleert hoe je stressniveau ervoor staat. Mensen met een Fitbit Sense 2 kennen dit: Fitbit vraagt regelmatig of je even je stressniveau wil doorgeven, zeker als het apparaat aan je merkt dat er iets anders is. Pixel Watch 2 kan je straks zomaar diezelfde vraag stellen. En wat hij ook doet? Dat is je huidtemperatuur meten, precies zoals Fitbit Sense 2 dat ook doet. Het wordt zelfs nog wat interessanter, want je leest die gegevens vervolgens in de Fitbit-app. En dan nog iets: hij gaat het ook nog veel specifieker weergeven dan de Fitbit-app dat nu doet voor Sense 2.

Gerelateerde artikelen

Temperatuur meten

Hoe dan ook is het welkom: door je huidtemperatuur te meten kun je bijvoorbeeld hulp krijgen bij het bijhouden van je menstruatie en daarmee kun je mogelijk ongelukjes voorkomen (en bepaalde emoties en behoeften wat beter verklaren). Wil je nog meer nieuws? Volgens de bronnen van 9to5Google komt er ook een nieuwe weergave als je gaat sporten. Je ziet dan je statistieken, zoals je hartslag en de afstand, maar dan wat meer in de stijl van Google Pixel Watch. Bovendien wordt je erdoor geïnspireerd een bepaalde hartzone te bereiken voor bijvoorbeeld afvallen of juist cardio.

Als je valt, dan is Pixel Watch 2 behulpzamer dan de eerste. Hij kan namelijk wanneer je valt meteen je medische informatie tonen op het scherm. Ook is er meer mogelijk qua wat er wordt gedeeld met je noodcontacten wanneer je een smakker maakt: je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld je locatie automatisch met je noodcontacten laat delen. Tot slot kun je ook nog een veiligheidscheck doen, waarbij je net als op de Pixel-telefoons een vraag krijgt of je wel in orde bent. Als je niet antwoord, dan krijgen je noodcontacten je locatie door.

4 oktober

Google Pixel Watch is nooit helemaal officieel in Nederland verschenen: het duurde bovendien maanden voordat je hem -via de ‘grijze manier’- toch kon verkrijgen. Hopelijk gaat dat beter met deze tweede, maar dat is afwachten. En waar we ook nieuwsgierig naar zijn, dat is of Google inderdaad weer opties zal implementeren voor vertalen, want dat is volgens de geruchten wel de bedoeling.

4 oktober wordt Pixel Watch 2 aangekondigd door Google. Wij zitten er al klaar voor, jij ook?

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *