Android

krijg een beetje houvast van Houvast

Terwijl we het verdrietige nieuws over de aardbevingen in Marokko volgen (sterkte ♡), zijn we op zoek naar een app die mensen kan helpen. Echter is eigenlijk social media daarvoor zeer geschikt: Meta biedt mogelijkheden voor mensen om te melden dat ze veilig zijn en ook goede doelen gebruiken vooral socials om mensen te laten weten hoe ze kunnen helpen. In Nederland en België wonen veel mensen met familie en vrienden in Marokko: om mensen te helpen hun gedachten op een rijtje te zetten over deze vreselijke gebeurtenis, zetten we deze week in de App van de Week een Vlaamse app in de schijnwerper: Houvast.

Houvast

Houvast is een psychologie-app van het Rode Kruis in België, maar ook in Nederland (of als Nederlandssprekende in Marokko) kun je de app mogelijk goed gebruiken. De app is er om je na een traumatische gebeurtenis te helpen. Dat doet het door je te helpen realiseren hoe je aan jezelf kunt merken dat je stress hebt, maar ook hoe anderen het aan je kunnen merken. Je wordt uitgedaagd om na te denken over waar je grenzen liggen en hoe je ze aangeeft, maar ook kun je aangeven waar je netwerk is, bij wie je terecht kunt voor steun. Je kunt een dagboek bijhouden en er is een Bib.

Die Bib is een bibliotheek waarin je onder andere meer kunt lezen over eerste hulp als je net iets heftigs hebt meegemaakt, hoe je bijvoorbeeld je kind kunt helpen na zoiets en hoe je zelf kunt herstellen. Dat kan bijvoorbeeld door rust te zoeken, over de gebeurtenis te praten en je eigen gevoel te erkennen. Het klinkt als je het zo leest misschien heel simpel, maar als je enorm lijdt onder stress en trauma, dan kan deze app doen wat hij belooft: houvast bieden.

App die helpt met traumaverwerking

Het is een mooie app om te zien: duidelijk, helder en niet druk. Je hoeft ook verder niets: geen accounts aan te maken, niet naar reclame te kijken: deze app is er echt om je te helpen, bijvoorbeeld als je net heftig nieuws hebt gehoord of als je misschien wel iets hebt zien gebeuren dat je maar niet van je netvlies afkrijgt. Een enorm behulpzame app, waarmee je je, zeker omdat je ook met netwerk aan de slag gaat, niet alleen hoeft te voelen. Misschien werkt het goed voor je, misschien totaal niet, maar zeker als je iets ergs meemaakt dan kan Houvast de moeite waard zijn om eens te proberen. Wie weet wat het voor jou kan betekenen?

Gerelateerde artikelen

App van de week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Houvast

Houvast is een psychologie-app ontwikkeld door het Rode Kruis in België, maar ook Nederlandssprekenden in Nederland kunnen er baat bij hebben. De app is ontworpen o ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *