Android

Koffiedag – 4 apps voor koffieliefhebbers

Wist je dat het in Nederland de vierde dinsdag van september Nationale Koffiedag is? Het gaat er bij sommige mensen vooral om gezellig te praten bij de koffie-automaat, terwijl anderen naar eigen zeggen niet wakker kunnen worden zonder dat bekende bakkie pleur. Tijd om dat eens te bekijken met een Android-bril op: wat zijn nou dé apps voor koffieliefhebbers?

Coffee Stack

Het is zo’n extreem populair spelletje, dat we hem niet mogen laten ontbreken. Coffee Stack laat je een soort Starbucks-barista zijn. Je moet snel de juiste drankjes maken en je mag de naam ook nog op de beker schrijven. Het is een heerlijke lopende band-achtige game waarin je vooral je klanten tevreden moet houden. En dat doe je door hete koffie te serveren en je hoofd vooral koel te houden. De app is niet de mooiste app van de wereld, maar hij ziet er wel leuk uit en hij draait goed op veel toestellen, wat het een lekker laagdrempelig exemplaar maakt. En een veel gedownloade ook: hij heeft al meer dan 10 miljoen downloads op zijn conto.

  • Aantal sterren in de Play Store: 4.5

Coffee Stack

Coffee Stack is een extreem populair spelletje dat je niet mag laten ontbreken op je lijst met smartphone-apps. In dit verslavende spel krijg je de kans om in de hui ..

iBrewCoffee

Een van de bekendste koffieliefhebbersapps is iBrewCoffee en deze is vooral gericht op mensen die zelf koffie maken. Je kunt heel gedetailleerd bijhouden hoe je je koffie-apparaat instelt, welk type bonen je gebruikt, welke maling, enzovoort. De gekste bereidingsmethoden zitten er ook in: LilyDrip, V60, Tricolate, Origami: heb ik al gezegd dat het heel gedetailleerd is? Het is een app met een heel rustig design en eenvoudige icoontjes waarmee je snel duidelijkheid hebt over je bakje troost. En je kunt ook de blends en roasts van anderen opzoeken en opslaan, mocht je die eens willen proberen. Ook een goede manier om een nieuw koffietentje te vinden, want die zijn er ook hier en daar in te vinden (als ze hun koffies hebben toegevoegd).

  • Aantal sterren in de Play Store: 4.5

iBrewCoffee - Coffee Journal

iBrewCoffee – Coffee Journal

iBrewCoffee is zonder twijfel een van de meest geliefde apps onder koffieliefhebbers, vooral voor degenen die graag hun eigen koffie brouwen. Deze app biedt een diep ..

Starbucks Secret Menu

Starbucks heeft natuurlijk allemaal koffies op zijn menu staan. Immens duur, maar sommige zijn wel heel lekker. Terwijl we inmiddels het Pumpkin Spice Latte-seizoen weer inrollen, ben je misschien toch op zoek naar iets beters. De app Starbucks Secret Menu is er om je van wat nieuwe inspiratie te voorzien, en om de Starbucks-barista eens met een originelere bestelling te verrassen. Pumpkin Spice-chocolademelk bijvoorbeeld, of een ‘sweet dreams frappuccino’. Er staan honderden recepten in, die je zo kunt bestellen bij de Starbucks, al moet je er uiteraard wel rekening mee houden dat sommige ingrediënten seizoensgebaseerd zijn. Leuk: deze app is ook geschikt voor mensen die niet van koffie houden, al hebben die uiteraard wel wat minder keuze.

  • Aantal sterren in de Play Store: 4.2

Starbucks Secret Menu: Drinks

Starbucks Secret Menu: Drinks

Starbucks, de bekende koffiegigant, staat wereldwijd bekend om zijn uitgebreide menu met diverse koffiedrankjes en lekkernijen. Hoewel Starbucks-koffies vaak prijzig ..

Nespresso

Sommige mensen laten allerlei ingewikkelde koffiesystemen thuis installeren, maar voor mensen die nog niet helemaal bij dat stadium zijn gearriveerd, is er Nespresso. Ook luxe, maar wat meer ingestoken op gemak. De Nespresso-app laat je zien waar je in je buurt van die capsules kunt kopen, maar je kunt ze ook online kopen in de app. Iedereen weet immers wat het ergste is als je geen Nespresso meer hebt: dan heb je geen caffeïneshot in de buurt. Plus, als je nog een paar capsules over hebt, dan heb je zomaar kans dat George Clooney aan je deur staat. Er zijn trouwens voor slimme Nespresso-apparaten ook recepten in de app te vinden, zodat je iets meer je eigen barista kan zijn.

  • Aantal sterren in de Play Store: 4.0

Nespresso

Nespresso

Met de Nespresso-app kun je je koffiecapsules, machines en je accessoires bestellen op je Android-telefoon.
Voor degenen die op zoek zijn naar de perfe ..

Ben jij koffieliefhebber en ken jij nog apps die andere caffeïneliefhebbers ook kunnen gebruiken? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *