Android

Je kunt je wachtwoorden in Google Chrome straks met zes anderen delen

Er wordt altijd gezegd dat je je wachtwoord nooit moet delen, maar tegelijkertijd weten we bijna allemaal van tenminste een iemand anders wel het patroon van zijn smartphone of het wachtwoord van zijn streamingdienst. Het is dus helemaal niet zo gek dat het soms door techbedrijven juist wel wordt mogelijk gemaakt om je wachtwoorden te delen. Google doet het bijvoorbeeld met Chrome: je kunt je wachtwoord straks waarschijnlijk met zes anderen delen.

Wachtwoorden delen

Het is echter niet zo dat die zes mensen willekeurig mogen zijn: het moeten mensen zijn die deel uitmaken van dezelfde Google-gezinsgroep. Op dit moment kun je in de Google Wachtwoordmanager binnen Chrome nooit wachtwoorden delen, maar Google komt nu met een oplossing. De techexpert Leopeva64 kwam het tegen en plaatste zijn bevindingen op Twitter, of X. De functie zou naar Chrome komen en hierdoor kun je mensen uit je gezin helpen aan je wachtwoord, zonder dat je dit in een WhatsApp-groep hoeft te stoppen of hardop hoeft te zeggen.

=https://twitter.com/Leopeva64/status/1696738241376813472″ data-service=”twitter”>

Gezinsgroep aanmaken

Heb je nog geen gezinsgroep, dan kun je die makkelijk aanmaken. Open hiervoor de Google Play-app, tik op je profielicoon rechtsbovenin, dan Instellingen -> Gezin -> Gezinsleden beheren en dan kun je Gezinsleden uitnodigen en dan -> Sturen. Goed om te weten: je kunt alleen mensen van 13 jaar en ouder toevoegen (tenzij de gezinsbeheerder hun Gmail-account heeft aangemaakt, dan kunnen ook jongere kinderen deel uitmaken van de gezinsgroep). Ook moeten de gezinsleden in hetzelfde land wonen als jij (dus: niet in per se in hetzelfde huis).

Op dit moment is de mogelijkheid nog niet live, maar als dat eenmaal zo is, dan kun je een nieuwe deelknop verwachten in de Wachtwoordmanager van Google en kun je kiezen welke wachtwoorden je wil delen. Als je de knop hebt geklikt, dan opent er een pop-up over de familiegroep en dan kun je kiezen met welke mensen je het deelt.

Wil jij je wachtwoorden graag delen met gezinsleden? Welke dan en waarom? Deel het nu in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *