Android

Je iPhone maakt de kwaliteit van je foto’s slechter – zo zet je dat uit

Een standaardinstelling op je iPhone zorgt ervoor dat je foto’s maakt die van slechtere kwaliteit zijn. Zo schakel je de instelling uit!

Lees verder na de advertentie.

Foto’s maken met iPhone

Eén van de belangrijkste functies van je iPhone is het maken van foto’s. Het is daarom niet verrassend dat een (oude) iPhone nu nog steeds de populairste camera ter wereld is. Toch zorgt een standaardinstelling van je iPhone ervoor dat de foto’s die je maakt van slechtere kwaliteit zijn. Hierdoor zien de foto’s er minder scherp uit en kunnen ze korrelig worden.

Lees ook: Nieuwe iPhone kopen? Met deze tip bespaar je honderden euro’s

Met de standaardinstelling op je iPhone wordt de beeldkwaliteit van de foto’s aangepast, wanneer je meerdere foto’s achter elkaar neemt. De kwaliteit van de afbeeldingen wordt dan verlaagd als je snel op de sluiterknop drukt. Maak je vaak veel foto’s met je iPhone in korte tijd? Dan is de kans dus groot de plaatjes verslechterd zijn door je telefoon. Zo zet je dat uit.

Zo schakel je de camerafunctie uit

Wil je de kwaliteit van je foto’s behouden op je iPhone? Dan moet je bij de instellingen van je telefoon zijn. Daar staat beschreven dat je iPhone de kwaliteit van de foto’s op intelligente wijze aanpast als je snel op de sluiter drukt. In praktijk betekent dit dat de afbeeldingen van lagere kwaliteit zijn, zodat er snel meerdere foto’s achter elkaar gemaakt kunnen worden. Je zet deze functie op de volgende manier uit:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone;
  2. Scrol naar beneden en kies voor ‘Camera’;
  3. Ga opnieuw naar beneden en schakel ‘Geef prioriteit aan snellere opnamen’ uit.

Je merkt het verschil van deze functie voornamelijk als je foto’s maakt bij weinig licht. De afbeeldingen hebben meer ruis, zijn iets minder scherp en hebben minder details als de functie is ingeschakeld. Door de standaardinstelling uit te zetten, weet je zeker dat je iPhone de kwaliteit van je foto’s niet verslechtert in bepaalde situaties. Zo heb je altijd scherpe foto’s!

iPhone camera

Meer tips voor je iPhone

Het geven van prioriteit aan snellere opnames is standaard ingeschakeld op je iPhone, waardoor je de functie dus handmatig moet uitschakelen. Als je (bijna) nooit meerdere foto’s snel achter elkaar maakt, merk je vermoedelijk weinig van de instelling. Het is wel aan te raden om de functie uit te schakelen als je de burst-modus vaak gebruikt. Vond je deze tip handig? Bekijk dan al onze iPhone-tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *