Android

Is Snapchat is de grootste sociale media in Nederland aan het worden?

Snapchat heeft zojuist enkele gebruikscijfers gedeeld. Hieruit kunnen we opmaken dat Snapchat in Nederland maandelijks maar liefst vijf miljoen actieve gebruikers heeft. En nee, dit zijn niet alleen maar jongeren.

Snapchat cijfers in Nederland

Snapchat meldt in een persbericht dat het gebruik van de app in Nederland steeds verder toeneemt. Per maand heeft de app momenteel namelijk zo’n vijf miljoen actieve gebruikers. Vorig jaar waren er dit nog zo’n 4,3 miljoen. Deze vijf miljoen gebruikers openen gemiddeld veertig keer per dag de app. Snapchat zegt er zelf onder andere het volgende over:

“De Snapchat-community in Nederland is blijven doorgroeien. Onze gebruikers vertellen ons keer op keer dat ze Snapchat zo graag gebruiken omdat het een superleuke plek is om in contact te blijven met hun vrienden en familie; ze kunnen zichzelf zijn, maken gebruik van de coole AR-mogelijkheden en er is meer en meer toffe content van lokale creators te vinden. Dit biedt enorme kansen voor merken, media en creators om te communiceren met een publiek dat nieuwsgierig is en open staat voor nieuwe mogelijkheden. En met het doorgroeien van de Nederlandse Snapchat community, groeit ook het potentieel voor onze partners.”

Snapchat niet alleen gebruikt door jongeren

Snapchat is een app voor Android en iOS die voornamelijk bekend staat om zijn Snaps. Dit zijn foto’s of video’s – veelal met filter – die je naar mensen kunt sturen en die na het openen direct verwijderd worden. De inhoud die je deelt is dus slechts tijdelijk te bekijken. Je kunt daarbij onder andere met mensen chatten en verhalen delen.

Gerelateerde artikelen

Door de bekende AI-filters – welke door 75% procent van alle gebruikers van de app gebruikt worden – werd Snapchat voornamelijk bekend onder de jeugd. Uit de cijfers blijkt echter dat zeker niet alleen zij de app gebruiken. 45 procent van de Snapchatters in Nederland is volgens de laatste cijfers namelijk 25 jaar of ouder, waarvan ondergetekende er overigens eentje is.

Gebruik jij Snapchat? En waarvoor gebruik jij de app het meest? Laat het weten in de comments, we zijn benieuwd!

Snapchat

Wat is Snapchat?
Snapchat is een sociaal mediaplatform dat draait om het delen van ‘Snaps’ en ‘Stories’. Het heeft de manier waarop we communiceren en ons leven ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *