Android

is dit de nieuwe actieknop van de iPhone 15?

Vanavond presenteert Apple de iPhone 15, maar een gelekte foto onthult nu al de nieuwe actieknop van de telefoon. Zo ziet die eruit!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 krijgt nieuwe actieknop

We hoeven nog maar even te wachten op de onthulling van de iPhone 15, want Apple presenteert de nieuwe telefoon vanavond tijdens het Wonderlust-event. Er komt een aantal toffe functies naar de iPhone 15, waaronder een compleet nieuwe actieknop. Een soortgelijke knop zagen we eerder al bij de Apple Watch Ultra en komt nu voor het eerst naar de iPhone.

Lees ook: Definitief: Apple komt tóch niet met de iPhone 15 Ultra

Je kunt bij de iPhone 15 straks zelf bepalen welke actie er wordt uitgevoerd als je de knop indrukt. Zo hoef je de iPhone niet meer te ontgrendelen en naar een bepaalde app te gaan. In plaats daarvan voer je de actie uit met één druk op de knop. Een foto onthult nu al hoe de nieuwe actieknop van de iPhone 15 er waarschijnlijk uit gaat zien. Bekijk hem hier:

Knop werkt met Haptic Touch

De nieuwe actieknop vervangt de mute-knop, de schakelaar die we al jaren terugvinden boven de volumeknoppen van de iPhone. Op de foto is te zien dat de actieknop op dezelfde plek wordt geplaatst als de mute-knop. Volgens eerdere geruchten werkt de knop met Haptic Touch. Dat betekent dat je de nieuwe knop niet fysiek in kunt drukken, in plaats daarvan werkt de knop met trilmotoren.

Deze manier van indrukken kennen we al van de thuisknop op de iPhone 7, iPhone 8, iPhone SE 2020 en iPhone SE 2022. Het is nog onduidelijk of de actieknop daadwerkelijk met Haptic Touch werkt, op de foto ziet de knop er namelijk hetzelfde uit als de volumeknoppen. Het is niet de verwachting dat de volumeknoppen worden aangepast bij de iPhone 15, waardoor het mogelijk is dat de actieknop tóch een fysieke knop is.

Zo kijk je mee met het Apple-event

De button komt vermoedelijk alleen naar de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. We horen binnenkort hoe de nieuwe actieknop precies werkt, want vanavond presenteert Apple de iPhone 15. Dan weten we ook of de knop werkt via Haptic Touch én welke acties je kunt uitvoeren met de actieknop. Wil je niks missen van het Apple-event? Kijk dan vanavond live mee met de presentatie van de iPhone 15!

Lees ook: iOS 17 verklapt: dit kun je straks met de nieuwe actieknop

Ben je enthousiast over de nieuwe actieknop en wil jij meer weten over de iPhone 15 en iOS 17? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 en over de iPhone 15 Pro Max voor je onder elkaar gezet. Lees hier welke nieuwe functies met iOS 17 naar je iPhone komen en of alle nieuwe functies wel op jouw iPhone werken. 

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de iPhone 15? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *