Android

‘Ik deed geen oog dicht met al die geluiden naast me’

Beeld: Getty Images

Na een forse bevalling eindelijk naar dromenland, gezellig co-sleepen met je kleine. Tot je erachter komt dat die gloednieuwe rakker een flink kabaal kan maken.

Marijne (31), moeder van Isa (2):

“Voor Isa was geboren, was ik van plan haar zo lang mogelijk bij ons op de kamer te laten slapen. Goed voor onze band, dacht ik. En zo kon ik haar ook mooi in de gaten houden. Maar toen wist ik nog niet hoe veel en hoe hard een pasgeboren baby kreunt, steunt en zucht. Ik deed geen oog dicht met al die geluiden naast me. Na een paar weken sliep madam al op haar eigen kamer. Doei! Ik zie je morgen weer!”

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘Ik werd lijkwit, ineens was mijn baby weg’ >

Waar is ie?

Ingrid (34), moeder van Chris (4) en Britt (1):

“De allereerste nacht met Chris ben ik in het ziekenhuis met hem aan de borst in slaap gevallen, pas na een paar uur schrok ik wakker. Ik wist nog niets over veilig slapen met je baby en was vooral bang voor verstikking.

Die hele kraamweek, tijdens de snikhete nachten en het uitzweten van de ­hormonen zocht ik half in slaap tussen de dekens naar mijn baby. Ik trok het bed overhoop en haalde mijn man uit zijn diepe slaap. Hij snapte er niets van. Tot hij bij zinnen kwam en mij liet zien dat de kleine gewoon in de wieg lag en ik rustig verder kon slapen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *