Android

hoe lang zou je met een telefoon doen als deze voor altijd updates zou krijgen?

Met de opkomst van steeds duurdere smartphones, is het geen geheim dat mobiele telefoons tegenwoordig een flinke investering zijn. Niet iedereen voelt de noodzaak om elk jaar, of zelfs elke drie jaar, te upgraden. Toch kunnen het uitblijven van software-updates ons uiteindelijk toch overhalen.

AW Poll

Dat wil niet zeggen dat Android-fabrikanten niet hun best doen op het gebied van software-updates. Zo staat Samsung al geruime tijd aan de top met een updatebeleid van maar liefst vier Android-versie-upgrades en vijf jaar aan beveiligingsupdates voor veel Galaxy-telefoons. Er gaan ook geruchten dat Google de levensduur van zijn Pixel-apparaten wil verlengen, te beginnen met de Pixel 8-serie. Deze telefoons zouden tenminste vijf jaar aan Androidversie-upgrades krijgen.

Als apparaten van vijf jaar geleden nog steeds bruikbaar zijn – mits fabrikanten ze blijven ondersteunen – dan ontstaat er een interessant gedachte-experiment. Stel je eens voor dat jouw huidige telefoon voor altijd updates zou krijgen, van volledige Android-upgrades tot regelmatige beveiligingsupdates. Hoe lang zou jij trouw blijven aan je toestel voordat je uiteindelijk bereid bent om een flinke som geld neer te leggen voor een ander toestel? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw mening! Stem in de poll en verduidelijk deze in de reacties hieronder.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *