Android

‘Het was genoeg geweest. Ineens pakte Nikki mijn telefoon af’

Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (40) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (11) en Jackie (6).

Kaarsjes uitblazen tijdens een vrolijke kinderverjaardag, een familieportret van een heerlijke middag aan zee, een ontroerend afscheid van de onder­bouw… Omdat ik fotograferen ontzettend leuk vind en mijn telefoon altijd bij de hand heb, schiet ik tijdens feestelijke uitstapjes en evenementen vaak het ene plaatje na het andere.

Maar ook maak ik veel snapshots: wandelend naar school, Jackie met een groot brood in haar handen als we boodschappen hebben gedaan, Julian op zijn nieuwe voetbalschoenen, onze hond Doefie die op haar schattigst is als ze slaapt.

“Op mijn telefoon bevindt zich inmiddels een digitaal album met ruim zestigduizend foto’s”

Ik zal het maar eerlijk toegeven: op mijn telefoon bevindt zich inmiddels een digitaal album met ruim zestigduizend foto’s. Stuk voor stuk leuk om terug te zien, juist die alledaagse ogenblikken. Want bijzondere momenten onthoud je wel, maar hoe je op dinsdagochtend aan het ontbijt zat of ’s avonds aan het toetje en elke woensdagmiddag naar zwemles ging; die foto’s geven zo mooi weer hoe het écht was.

Foto’s

Wie mij een beetje volgt, weet inmiddels dat ik op Instagram graag vakantie­bestemmingen deel. Mooie steden waar Nick en ik een romantisch weekend doorgebracht hebben of gezinsvakanties waar we allemaal genieten. Het is leuk om mensen de weg te wijzen naar een adres, stad of land waar je het zo naar je zin hebt gehad. Tja, dan spelen op de foto’s van deze Instamom natuurlijk ook de kinderen een grote rol.

Laatst op Ibiza kon ik het weer niet laten. We zaten heerlijk tot laat op het strand. Het was golden hour, dan is het licht van de ondergaande zon zo mooi. Enthousiast kiekte ik het ene kind na het andere. “Mam, moeten we nou weer op de foto?” klonk het. “Ja, en graag een beetje leuk en lachend”, knipoogde ik terug. Maar het was genoeg geweest. Ineens pakte Nikki mijn telefoon en zei: “Oké, gaan jullie daar even bij de zee staan en pap, sla je arm om mama heen. Dan maak ik een leuke foto van júllie.” En ja, die ging op Instagram. Spontaan, oprecht en ­zonder filter. Het perfecte plaatje.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *