Android

Heeft nieuwe MediaTek Dimensity 9300-chip hitteprobleem?

MediaTek werkt momenteel aan zijn nieuwe chip, de Dimensity 9300. Het moet een antwoord worden op de razend populaire Snapdragon 8 van concurrent Qualcomm. Echter lijkt het daar nog verre van te zijn: lekker Evan Blass meldt dat de chips een desastreus hitteprobleem hebben.

Dimensity 9300

Het schijnt zo heet te worden, dat het niet kan waarmaken wat het qua prestaties belooft. Dat is natuurlijk niet iets dat smartphonefabrikanten willen horen: die moeten vaak al alles uit de kast halen om te zorgen dat de toestellen niet te heet worden en de interne apparatuur zo min mogelijk slijtage oploopt. De hitte zou ontstaan omdat er wat andere ontwerpkeuzes zijn gemaakt en ARM-kerndistributie op de octa-core niet lekker werkt. Normaliter zitten er op een chip snelle en langzame kernen om de kracht en vooral de hitte op een normaal niveau te houden.

Die Dimensity 9300 zou al die ‘tussenkernen’ niet hebben en daardoor wordt de boel flink heet. Erg jammer, want er is veel enthousiasme over deze nieuwe, ambitieuze chip. Het moet ook al in oktober verschijnen, wat een iets te ambitieus plan lijkt als klopt wat Android Headlines meldt. Tenzij het uiteraard die snelheid toch wat omlaag doet, maar dan maakt het al helemaal niet waar wat het heeft beloofd. Iets wat zeker voor het imago van de chipmaker niet goed zou zijn.

Gerelateerde artikelen

MediaTek

Spannende tijden dus bij MediaTek, dat overduidelijk wel zijn best doet om te blijven innoveren. En bij innoveren hoort experimenteren en falen. Het is alleen te hopen dat als dit gerucht klopt, er wordt gekozen voor een latere uitgave van de chip om zo te zorgen dat het naar behoren werkt. Dan kan MediaTek namelijk wel een groot succes in handen hebben. Maar eerst moeten die handen oppassen dat ze zich er niet aan branden. Letterlijk en figuurlijk.

Merk jij wel eens dat je huidige telefoon snel warm wordt? Laat het nu achter in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *