Android

Google voegt tientallen nieuwe Pixel-achtergronden toe

Vandaag zo te zien geen sneak peeks van Pixel-producten, maar wel iets anders leuks: Google heeft allerlei nieuwe achtergronden toegevoegd aan Pixel. Het gaat om wallpapers in de categorieën Cityscapes, Life en Textures.

Nieuwe achtergronden

Een kabeltram, een bloem van heel dichtbij, glazen in het zonlicht, een vetplant en een skyline: er is een heleboel keuze in de nieuwe achtergronden, die ook in verschillende kleurschakeringen lijken te komen. Er is zelfs een beetje Neerlands trots, want de bekende huisjesfaçade van Amsterdam is er ook bij. Er is zoveel nieuw, dat er wel iets wat je mooi vindt bij moet zitten.

De stedelijke plaatjes en de texturen krijgen er allebei maar liefst 20 achtergronden bij, terwijl Life het zelfs met 21 nieuwe achtergronden doet. Je moet wel maar net weten dat deze nieuwe achtergronden erbij zijn gekomen, want Google heeft de coverfoto niet gewijzigd, waardoor het niet zo heel erg opvalt. Ook komt er geen pop-up of andere melding in beeld dat er nieuwe achtergronden zijn, dus je moet er of toevallig opkomen, of dit artikel lezen (en dat doe je nu, dus: je bent bij dezen op de hoogte).

Gerelateerde artikelen

De wallpaper wijzigen

Wil je je achtergrond veranderen op je Pixel? Google legt uit hoe je dat doet:

  1. Tik in het startscherm van je telefoon op een leeg schermgedeelte en houd dit vast.
  2. Tik op Achtergrond en stijl. Als je Achtergrond en stijl niet ziet, tik je op Achtergronden.
  3. Tik op Achtergrond wijzigen.Tik op Mijn foto’s als je je eigen afbeelding wilt gebruiken.Tik op een categorie  een afbeelding als je een beheerde afbeelding wilt gebruiken.Pixel 2 en hoger: Tik op Bloei of Levend universum  een achtergrond als je een interactieve achtergrond wilt gebruiken. Tik zo nodig op Downloaden .Alleen Pixel 4: Als je interactie met je achtergrond wilt hebben via Motion Sense, stel je eerst de interactieve achtergrond in. Tik op Tot leven komen  een achtergrond  Downloaden .
  4. Tik op Mijn foto’s als je je eigen afbeelding wilt gebruiken.
  5. Tik op een categorie  een afbeelding als je een beheerde afbeelding wilt gebruiken.
  6. Pixel 2 en hoger: Tik op Bloei of Levend universum  een achtergrond als je een interactieve achtergrond wilt gebruiken. Tik zo nodig op Downloaden .
  7. Alleen Pixel 4: Als je interactie met je achtergrond wilt hebben via Motion Sense, stel je eerst de interactieve achtergrond in. Tik op Tot leven komen  een achtergrond  Downloaden .
  8. Tik onderaan op Achtergrond instellen of Klaar .
  9. Kies op welke schermen de achtergrond wordt getoond (als deze optie beschikbaar is).

De achtergronden zijn allemaal horizontaal en niet in blokvorm, dus je kunt ze ook goed gebruiken op tablets. Deze uitgave van nieuwe creatieve uitspattingen is zowel op Pixel-telefoons, Pixel Fold en Pixel Tablet beschikbaar. Zelfs oudere toestellen zoals Pixel 4a heeft de nieuwe achtergronden gekregen. Een nadeel is wel dat de achtergronden niet verschijnen in een de Google Wallpapers-app op telefoons buiten Pixel. Gelukkig kun je ze allemaal downloaden via 9to5Google.

Wat vind jij van de nieuwe achtergronden? Welke ga jij gebruiken? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *