Android

Google stopt ‘Aan Wallet toevoegen’ straks in QR-codescanner Android

Google is van plan om de ‘macht’ van zijn Wallet uit te breiden. Zo zien we straks meer integraties vanuit andere apps naar de pasjes-app. De nieuwste troef is de QR-codescanner die binnen Android is ingebouwd. Die krijgt een functie om wat je scant meteen aan je Wallet toe te voegen.

Google Wallet

Dat is handig, want dan kun je bijvoorbeeld snel een klantenpas in de app zetten. TheSpandroid schrijft dat de nieuwe mogelijkheid te vinden is in de code van Play Services (bètaversie 23.42). Het is dus nog niet officieel door Google aangekondigd en wordt nog niet uitgerold. Het is ook niet bekend wanneer dat wel zou gebeuren.

We hopen snel, want het is een handige en logische connectie: je gebruikt immers je camera zowel om QR-codes te scannen als om zaken te scannen die je in je Wallet wil zetten, waarom die twee dan niet verenigen? Nu moet je het nog apart doen: dan moet je als je iets in de Wallet wil zetten eerst de app openen, dan de kaarten scannen en dan staan ze erin. Nu zou dat dus wat sneller gaan.

Betalen en pasjes

Mocht het straks worden uitgerold, dan hoef je er niet op te rekenen dat het op alle Android-toestellen beschikbaar komt. Je smartphone moet namelijk wel draaien op Android 13. Dat doen veel Android-toestellen wel, gelukkig. Wanneer is dus nog onbekend: vooralsnog moet je je klantenpassen dus toevoegen vanuit de scanner die tot de Wallet-app zelf behoort.

Google Wallet is voor sommige mensen nog een beetje een vraagteken, wat mede komt door Google Pay en Android Pay. Dat is allemaal Wallet geworden en dat betekent dat je met Wallet ook betalingen kunt uitvoeren bijvoorbeeld. Maar het is ook de plek waar je de boardingpass voor een vlucht inzet, en die dan handig met een melding in beeld wordt weergegeven wanneer het tijd is om te gaan vliegen. Het is nogal een duizendpoot, dus geen wonder dat Google er graag diepere integraties met andere apps voor maakt.

Gebruik jij de Wallet veel? Waarvoor vooral? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Google Wallet

Wat is Google Wallet?
Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *