Android

Google rolt Wear OS 4 uit naar Pixel Watch: mist wel wat

Google heeft natuurlijk deze maand vooral oog voor zijn nieuwe Pixel Watch 2, maar niet alleen maar. Zo heeft het nu de Wear OS 4-update beschikbaar gemaakt voor de originele Pixel Watch. Je weet wel, die ene die alleen via grijze import in Nederland verkrijgbaar was. Gelukkig geldt dat niet voor Pixel Watch 2. Mocht je toch zo’n wat oudere Pixel Watch hebben, dan kun je dus een update verwachten, maar die heeft niet alles in huis wat je misschien zou verwachten.

Wear OS 4

De Wear OS 4-update gaat gepaard met diverse bug fixes en verbeteringen aan de accuduur en prestaties van de wearable, laat Google weten. Zo komt het onder andere met een nieuwe backup-functie waarmee watchfaces, tegels, data en andere instellingen kunnen worden teruggehaald wanneer je een nieuwe Pixel Watch hebt of een oudere moet resetten. En door de upgrade kun je nu ook makkelijker je Pixel Watch naar een nieuwe telefoon overzetten, zonder dat er een fabrieksreset nodig is.

Daarnaast maakt de Google Agenda nu deel uit van de ervaring, waardoor je de ‘Agenda’ van Wear OS 3 gedag kunt zeggen. Je kon het vorige week al los downloaden, maar nu komt hij dus standaard mee. Daarnaast worden er nieuwe persoonlijke veiligheidsopties toegevoegd, zoals veiligheidscheck, Emergency Sharing en noodinformatie. Je kunt de app openen om het een en ander in te stellen. Heb je ze vervolgens nodig, dan moet je de kroon indrukken om ze op te roepen (via 9to5Google).

Missende zaken

Er zijn ook nieuwe tekst-naar-spraak mogelijkheden en meldingen komen nu met slimme linkjes om snel tot een volgende actie over te gaan. Het zijn mooie toevoegingen, maar er mist ook wat. Zo zien we de nieuwe watchfaces helemaal niet terug die wel op Watch 2 zijn geïntroduceerd. Het lijkt erop dat ze gewoon echt niet beschikbaar zijn of worden op de Pixel Watch: helaas. En een beetje onzinnig: waarom zou het niet ook naar Pixel Watch kunnen komen? Wil Google het dan exclusiever houden en mensen zo ‘overhalen’ om een Pixel Watch 2 te gaan kopen?

Ook missen we in de update voor Pixel Watch de Niet Storen- en Bedtijd-modus-wisselaar, die we wel op andere Wear OS 4-apparaten hebben gezien. Je kunt die niet meer zo makkelijk laten synchroniseren met je smartphone, wat best vervelend is. Als je immers gaat slapen en dat op je horloge aangeeft, dan wil je toch ook dat je telefoon in diezelfde modus gaat?

Kortom, de nieuwe update is zeker welkom, maar het laat wel een paar steken vallen. Heb jij een Pixel Watch en heb je de update al binnen? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *