Android

Google Play Games voor pc krijgt 4k-ondersteuning

De Google Play Games-dienst voor Windows-pc heeft deze week een update gekregen. Met dit programma kun je Android-games spelen op computers met bijvoorbeeld Windows 11. De software is nog in bèta, waardoor er belangrijke functies kunnen missen. Die worden nu mondjesmaat toegevoegd.

Update voor Google Play Games

Niet elke functie is even belangrijk natuurlijk. Maar als je graag investeert in goede hardware, dan is het wel fijn als games en apps daar volop gebruik van maken. Daarom is het goed om te weten dat Google Play Games voor pc’s vanaf nu ook ondersteuning aanbiedt voor 4k-gaming. Mits je daar een goede monitor voor hebt.

Je kunt de schermresolutie van een game aanpassen nadat je hem opgestart hebt. Door op Shift + Tab te drukken, open je het menu buiten de games om. Daar staat een aantal opties, waaronder dus de beeldkwaliteit. En als je daar toch bent, kun je meteen wat andere instellingen nalopen.

Meer gamecontrollers

Verder is het zo dat Google Play Games voor Windows voortaan meer soorten gamecontrollers ondersteunt. Dan bedoelen we de controllers die je veelal gebruikt op bekende spelcomputers. Heb je een Xbox Series X of Series S, Xbox One (X of S), PlayStation of PlayStation 4? Dan werken alle controllers met de software.

Hierin is Google niet uniek. Onlangs bracht Apple namelijk ook een update uit voor het iOS-systeem, die eveneens zorgt voor meer controllerondersteuning. Sinds iOS 14.5 is het mogelijk een PlayStation 5 DualSense-gamepad te gebruiken, evenals een Xbox Series-controller.

In de blogpost waarin Google dit nieuws bekendmaakt, brengt het bedrijf ook nog wat andere dingen naar buiten. Zo heeft Google Play Games voor pc nu een aanbod van meer dan drieduizend titels. Daar horen ook recente toevoegingen als Clash of Clans en Clash Royale bij. Je kunt het programma downloaden vanaf de Google-site.

Wat zijn jouw favoriete Android-games? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *