Android

Google Meet kan straks aantekeningen voor je maken en zelfs vergaderingen voor jou bijwonen

Google heeft op Cloud Next 2023 een aantal op AI-gebaseerde functies voor Google Meet aangekondigd. Die functies maken Meet dermate slim dat het zelfs aantekeningen voor je kan maken of de vergadering voor je kan bijwonen.

Wat is Google Meet?

Google Meet is een videoconferentieplatform van Google. Met Google Meet kun je videogesprekken voeren met andere mensen, waar ze ook zijn. Je hebt hiervoor alleen een computer, tablet of smartphone nodig met een internetverbinding. Google Meet werkt goed voor vergaderingen, maar je kunt het ook gebruiken om met vrienden en familie te praten. Je kunt Google Meet gebruiken om:

  • Vergaderingen te houden met collega’s, klanten of partners
  • Online les te geven of te volgen
  • Met vrienden en familie te praten
  • Een sollicitatiegesprek te voeren

Google Meet en Duet AI

Kunstmatige intelligentie is iets dat we niet meer kunnen wegdenken uit ons leven. Wen er maar aan, denkt Google. De techgigant voorziet al zijn apps en platformen ervan. Nu is het een portie Duet AI in Google Meet. Duet AI is een AI-technologie van Google die wordt gebruikt om videogesprekken te verbeteren. Met Duet AI kun je:

  • Notities maken tijdens vergaderingen: Duet AI kan de inhoud van een vergadering volgen en automatisch notities maken. Deze notities kunnen worden opgeslagen in Google Docs of Google Keep.
  • Actiepunten uit vergaderingen halen: Duet AI kan de belangrijkste actiepunten uit een vergadering identificeren en deze in een overzicht presenteren.
  • Vergaderingen vertalen. Duet AI kan vergaderingen vertalen tussen verschillende talen. Dit is handig als je deelneemt aan een vergadering in een taal die je niet spreekt.
  • Presentaties begeleiden: Duet AI kan je helpen bij het geven van presentaties door je tekst te laten zien en je aanwijzingen te geven.

Gerelateerde artikelen

Google Meet maakt notities

Het maken van notities tijdens een Google Meet-vergadering zagen we eerder al voorbijkomen en we zien er nu ook beelden van. Om te beginnen, tik je op de pen met sterretje in de rechterbovenhoek van de webinterface. Je krijgt kaarten zoals ‘Summery so far’ – wat handig is als je halverwege aanmeldt – en ‘Action items’, met de mogelijkheid om het maken van notities op elk moment te pauzeren. Deze notities kunnen dan worden opgeslagen in Google Documenten en na afloop van de vergadering als samenvatting naar deelnemers worden verstuurd.

Het maken van notities is een Labs-functie en kan in de komende maanden in Meet getest worden voordat het breder wordt uitgerold.

Duet AI in Google Meet met een automatisch gegenereerde samenvatting en actiepunten die je naar de deelnemers kunt sturen.

Google Meet woont de vergadering voor je bij

Dan is er ‘Attend for me’ waarbij Duet AI notities maakt tijdens een vergadering als je er niet bij kunt zijn. Om dit in te stellen, ga je naar de Google Agenda-uitnodiging waar je een nieuw AI-knopje ziet naast de standaard Ja/Nee-knop. Je hebt de mogelijkheid om een notitie toe te voegen, die zelfs kan worden geschreven met ‘Help me write’. Die notitie wordt vervolgens aan de deelnemers tijdens de vergadering getoond. Attend for me wordt volgend jaar uitgerold naar Labs. Daarna wordt het breder uitgerold.

Het belangrijkste onderdeel van elke vergadering is dat je duidelijk gezien, gehoord en begrepen wordt, maar soms kunnen er zaken in de weg zitten, zoals de kwaliteit van de camera en het geluid, een langzame internetverbinding of taalbarrières. Google zet Duet AI in Google Meet in om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet en klinkt met ‘studio-look’, ‘studio-verlichting’ en ‘studiogeluid’. En omdat het soms voor externe deelnemers moeilijk is om iedereen in de vergaderruimte te zien, of hun collega’s ver weg en onscherp lijken, introduceert het bedrijf dynamische tegels en gezichtsherkenning die deelnemers in een vergaderruimte hun eigen videotegel met hun naam geven.

Er komen ook automatisch vertaalde ondertitels voor 18 talen naar Meet. Die detecteert dan automatisch wanneer er een andere taal wordt gesproken en geeft de vertaling in realtime weer. Verder krijgt Meet een heuse autocue-functie. Je krijgt dan tijdens het presenteren de tekst realtime te zien. Die tekst is gebaseerd op eventuele notities die je aan Google Presentaties hebt toegevoegd. Beide opties komen volgend jaar naar Labs.

Laat hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je van deze nieuwe functies vindt en of je ze zou willen gebruiken in Meet of een andere tool.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *