Android

Google Japan onthult pet om met je hoofd te typen

Wat je met je vingers tikt komt natuurlijk uit je hoofd, maar wat als wat je typt ook daadwerkelijk met je hoofd wordt ingetoetst? Een ietwat vreemde nieuwe uitvinding van Google Japan is de CAPS: een Bluetooth-pet die meteen fungeert als toetsenbord.

CAPS toetsenbordpet

Dat typen is onder andere eenvoudiger omdat je de geïntegreerde gyroscoop kunt gebruiken. De pet heeft namelijk niet een volledig toetsenbord met 61 tot 88 toetsen: je moet het er met één doen. Je kiest namelijk door die gyroscoop (en door dus met je hoofd te draaien) welke letter je wil intoetsen. Druk je de ‘knop’ naar beneden, de pet dus, dan wordt die gekozen letter vastgelegd.

Klinkt niet alsof ik een heel Androidworld-artikel wil gaan optikken met die pet, maar een grappig idee is het wel. Google Japan laat hiermee zien dat het blijft experimenteren met manieren waarop we met elkaar communiceren. Tikken met de handen lijkt vooralsnog nog steeds het prettigst, maar wie weet is het voor mensen zonder handen wel een uitkomst. Google heeft CAPS ontwikkeld na een brainstorm over hoe toetsenborden draagbaarder en modieuzer kunnen worden.

Wat vind jij, is dat Google goed gelukt?

CAPS is ook ontwikkeld met een hoofdband om tikken makkelijker te maken als het hard waait en dat klinkt dan wel weer als een uitvinding die we in ons platte land vol tegenwind wel kunnen waarderen.

Geen echt product

Google is trouwens niet van plan om deze pet echt te gaan maken, dus verwacht hem vooral niet binnenkort in de Google Store. Wel is het design te vinden op Github, inclusief de software die nodig is om het geheel te laten werken, mocht je thuis willen freubelen. Het is wel van plan om ook nog met andere varianten op de proppen te komen, zoals een CAPS-koksmuts of een zonnepanelen-CAPS.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *