Android

Google geeft ook een sneak peek van Pixel Watch 2

In navolging van een Pixel 8-sneak peek heeft Google nu ook een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft Pixel Watch 2. Op nieuwe, officiële beelden zien we meer van het slimme horloge.

Pixel Watch 2

Dit is voor het eerst dat we zo’n goed, officieel plaatje krijgen van hoe Pixel Watch 2 eruitziet. Is het heel spannend? Niet echt: er zijn geen enorm grote verschillen in design. De waterdruppel-achtige ronde klok blijft en dat is fijn. Het maakt het namelijk een heel subtiel horloge dat wat meer gestroomlijnd is met het lichaam in plaats van een bonkige, uitstulping op je arm.

Er is echter wel iets nieuw, namelijk een roterende kroon die wat ronder is. Ook lijkt er geen gaatje meer te zitten naast de speaker: naast de kroon zit er nog wel een. Het bandmechanisme is hetzelfde gebleven en dat is fijn, want dan kun je ze waarschijnlijk ook op de nieuwe Pixel Watch 2 gebruiken.

IP-rating

De achterkant toont een zwarte rand die aanzienlijk dunner is, met een tekst waarop staat Google, Pixel Watch 2, IP68, Water Resistance 50m, EDA, Heart Rate Sensor, Sleep Tracking, SPO2. Nieuw is daarbij vooral de IP-rating, die ons vertelt dat dit horloge erg goed tegen water en stof kan. De Pixel Watch van vorig jaar had geen IP-rating.

Gerelateerde artikelen

Sensoren zitten niet meer in een rijtje, maar in een grid van 3 x 3. Zo zien we ook dat er een electrodermal activity-sensor aanwezig is (EDA) waarmee stress kan worden gemeten. Er is een kruis van knipperende lampjes aanwezig en contactpunten in de hoeken. Verder belooft Google in de videobeschrijving ‘You’re in for a good time’ (er staat je een leuke tijd te wachten). Het horloge is beschikbaar voor pre-order vanaf woensdag 4 oktober. Dat is niet toevallig: dan is ook de onthulling van de smartphones van Google.

Gisteren Pixel 8, vandaag Pixel Watch 2: wat zou het morgen zijn? Als er iets komt, dan lees je dat uiteraard op Androidworld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *