Android

‘Google Foto’s laat je makkelijker foto’s delen en opruimen’

Google Foto’s laat je binnenkort sneller en eenvoudiger foto’s delen. Althans: als het gerucht klopt, waarover techkenner AssembleDebug schrijft. De expert spotte in de code van de Foto’s-app dat Google ook het opruimen van je foto’s makkelijker gaat maken.

Foto’s delen via Google Foto’s

Het is nu niet het meest prettige proces: foto’s delen. Je moet dat echt via een contactpersoon doen, in een lijst die niet per se wordt gefilterd op mensen waar je veel contact mee hebt. Met de nieuwe deeloptie genaamd Partner Shortcut (niet te verwarren met Partner Sharing, dat automatisch foto’s deelt met je partner) zou je dan in één tikje de persoon kunnen selecteren die heel dicht bij je staat zodat je sneller met die persoon je foto kunt delen. Je kunt één persoon nomineren voor deze plek, dus daar kun je alvast over gaan nadenken.

We hebben ook gehoord dat Google je albums automatisch kan archiveren na 30 dagen. Je ziet de foto’s dan niet in je bibliotheek of in content die Google op basis van jouw content voor je maakt. Ze verdwijnen ook niet, ze worden alleen met map en al in een archief gezet. Zo heb je het nog wel, maar maakt het niet je foto-bieb enorm druk.

Gerelateerde artikelen

Herinneringen

Tot slot zou je ook herinneringen in je agenda kunnen zetten op basis van Google Foto’s. Dit klinkt wat vaag, maar het gaat erom dat je tekst op foto’s kunt scannen en zo verjaardagen aan je agenda kunt toevoegen. Deze functie, en die van het automatische archief, komen waarschijnlijk alleen beschikbaar voor betalende klanten van Google One. Vooral die Herinneringen-functie lijkt wat omslachtig: even een herinnering in je agenda zetten is zelf ook zo gepiept, toch? Nu kun je het alleen niet meer vergeten in je agenda te zetten, wat wel een plus kan zijn.

Wanneer deze functies komen en voor welk publiek precies, dat is nog even afwachten. Tot die tijd lees je hier hoe je foto’s kunt verwijderen uit Google Foto’s.

Google Foto’s

Google Foto’s (Photo’s) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto’s makkelijk beheren en delen met vrien ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *