Android

Google Documenten voorzien van handige optiebalk

Wij tikken in Google Documenten vooral artikelen, maar stel je voor dat je iets tikt wat je graag naar iemand wil mailen, of als je Notulen wil noteren. Je kunt dan bij het documenttype natuurlijk kiezen voor zo’n sjabloon, maar ook als je een gewoon wit blad kiest kun je nu sneller overgaan tot een mail of notulen. Je kunt bovendien met één druk op de knop de mail die je in Google Documenten hebt getikt in een mailtje overzetten.

Snel toegang tot sjablonen

Die nieuwe manieren om het makkelijker te maken een sjabloon te gebruiken staan via drie knopjes in een nieuw, leeg document. Je kunt erop klikken om zo’n sjabloon te gebruiken of eventueel een andere optie te kiezen. Best handig. Je kunt ook makkelijker iemand waarmee je bijvoorbeeld vaak mailt taggen. We hebben even goed gespeurd, maar we kunnen er (nog) geen AI-opties in vinden.

We hopen wel dat er snel ook meer AI-toepassingen komen, zodat je bijvoorbeeld op basis van een mailtje notulen kunt laten maken, of juist kunt vragen aan de AI om een mailtje op te tikken, op basis van enkele steekwoorden. Die technologie is er wel al, maar die hebben we helaas nog niet in Google Documenten gezien.

google documenten

Google Documenten

Het is vooralsnog dus vooral een manier om sneller volgens een bepaald stramien te werken. Het kan wel alleen voordat je met het document begint, dus als je al diep in een mail zit, dan zal je waarschijnlijk zelf nog even moeten kopiëren-plakken. Het voordeel van iets in Documenten doen is dat hij steeds automatisch opslaat, dus mocht je verbinding even wegvallen, dan hoef je niet bang te zijn dat alles direct weg is. Wel heb je het nadeel dat je bijvoorbeeld niet kunt doortypen als je echt offline bent, tenzij je de offline modus gebruikt.

Maak jij vaak mailtjes in Google Documenten, of zit jij bijvoorbeeld ook naarstig te wachten op de AI-opties? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Google Documenten

Google Documenten

Met Google Documenten kun je overal gratis documenten maken, bewerken en er samen met anderen aan werken.
Je kunt overal documenten openen, maken en bewerken met ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *