Android

Google Discover laat straks ook de luchtkwaliteit zien

Google Discover krijgt een update waarin het ook toont hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit. Op Android zie je in de Google-app en links op je homescherm wat de luchtkwaliteit is (dit geldt momenteel alleen voor niet-vouwbare smartphones, niet voor tablets). Ook iOS-telefoons geven de luchtkwaliteit weer binnen Discover.

Luchtkwaliteit in Google Discover

De Material You-wisselaars zijn verdwenen in het aanpassingsmenu: dat zijn nu vakjes geworden om af te vinken. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de ervaring dan wat meer overeenkomt tussen Android en iOS. Niet heel tof, want op Android is alles juist wel heel erg Material You.

De luchtkwaliteit komt niet van een luchtkwaliteitsmeter die je zelf in huis moet hebben: hij wordt weergegeven over jouw locatie, dus hoe het over het algemeen in jouw wijk/dorp/regio is. De luchtkwaliteitsindex wordt weergegeven met een cijfer en er wordt ook getoond waar en hoe lang geleden er een meting van de luchtkwaliteit is geweest (via 9to5Google):

Nederlandse lucht

De luchtkwaliteit in Nederland schijnt overigens veel beter te zijn dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Dat komt omdat auto’s en vrachtauto’s minder ongezonde stoffen uitstoten. Je kunt echter nog steeds ziek worden van de lucht die je inademt. Het hangt er uiteraard ook vanaf waar je woont: aan zee zal je vaak een veel betere luchtkwaliteit hebben dan bijvoorbeeld in een dorpje dat is omringd door fabrieken. Maar zelfs dat gaat niet altijd op: woon je bijvoorbeeld in Wijk aan Zee bij een bepaalde fabriek die veel in het nieuws is, dan heb je dus ook aan zee een verminderde luchtkwaliteit.

Goed dus dat Google het gaat aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de luchtkwaliteit in huis wel wordt verbeterd, door een luchtzuiveraar neer te zetten.

Ben jij wel eens bezig met de luchtkwaliteit, of zit je niet zo te wachten op deze functie binnen Google Discover? Deel het in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *